Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Lavrov Washington'ı suçladı

Moskova'da Kamboçyalı mevkidaşıyla görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye konusundaki tutum ve açıklamalarında çelişkiler bulunduğunu söyledi.

Lavrov, "Anlaşmalar, muhalif grupların yaklaşımlarının Washington tarafından nasıl algılandığı konusundaki belirsizlik nedeniyle büyük ölçüde askıda. Bu muhalifler, Rus-Amerikan anlaşmalarını kabul etmiyor ve uygulamayı reddediyor. Bu durumu açıklığa kavuşturmak istiyoruz" dedi.

ABD: ANLAŞMALARI DURDURURUZ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, geçen hafta yaptığı açıklamada, Rusya'nın Halep'teki saldırıları durdurmak için gerekli adımları acilen atmaması ve çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını yenilememesi durumunda Moskova ile Suriye kapsamındaki ikili anlaşmaları durdurmak için hazırlıklar yaptıklarını açıklamıştı.

Rus mevkidaşı ile Suriye'deki son durumu ele alan Kerry'nin, "ABD ile müttefiklerinin, sivillerin yaşam alanlarına atılan sığınak delici ve yakıcı bombalar da dahil mevcut durumdan Rusya'yı sorumlu tuttuğunu açık şekilde dile getirdiği" belirtilmişti.

İPLER TAMAMEN KOPTU

Daha sonra gelen haberlere göre ABD Dışişleri'nden yapılan açıklamada Rusya'nın taahhütlerini yerine getirmediği bu nedenle de Suriye konusundaki görüşmelerin durdurulduğunu belirtildi.


Kaynak: Timeturk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.