Öne Çıkanlar türkiye ışid terörist IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

Litvanya'dan Obama'ya çağrı:"Beyaz Saray'ı korkaklar ele geçirdi"
Rusya'nın saldırgan siyasetine karşı Washington'un daha aktif rol alması gerektiğini belirten Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius, Beyaz Saray'daki bazı danışmanların korkak olduklarını öne sürdü.

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Rusya'nın saldırgan siyasetine karşı Washington'ın ve Avrupa Birliği'nin (AB) aktif olması gerektiğini söyledi

Beyaz Saray'a Rusya eleştirisi

Linkevicius, Washington Post gazetesine yaptığı açıklamada, Beyaz Saray'ın sergilediği duruşun, Rusya'nın eylemleri karşısında hafif kaldığına işaret etti.

"Beyaz Saray' korkak danışmanlar ele geçirdi"

Moskova'nın Litvanya ve diğer eski Sovyet cumhuriyetlerine yönelttiği propaganda savaşına Avrupa Birliği'nin cevap veremediğini aktaran Linkevicius, şöyle devam etti:

"Maalesef, Beyaz Saray'ı, Rus saldırganlığına karşı sert direniş gösterilmesi durumunda Moskova ile Batı arasındaki ilişkilerin daha da kötüleşeceği ve provokatif bir eylem gibi algılanacağından korkan danışmanlar ele geçirdi. ABD Başkanı Barack Obama yönetimini, kendi kurallarıyla oynayan, çatışma çıkartan, bölgedeki zayıf ülkelere hakim olmak isteyen Rusya'ya karşı daha koordineli şekilde demeçler vermeye çağırıyorum."

"Washington tutarlı olmalı"

Kararsızlığı yüzünden ABD'nin eski Sovyet ülkelerindeki etkinliğinin zayıfladığını vurgulayan Litvanyalı Bakan, Washington yönetiminin aktif olması gerektiğine işaret etti.

Linkevicius, "Washington'ın saldırgan olmasını demiyorum. Hayır, Tanrı aşkına ancak tutarlı olmak gerekir. Ruslar, net şeyleri oldukça iyi anlıyor" şeklinde konuştu.

Moskova'nın devlet kontrolünde bulunan medya üzerinden propaganda yaptığını kaydeden Linkevicius, "ABD, Voice of America ve Radio Free Europe gibi medya gruplarına mali desteğini artırarak Russia Today'e tepki verebilir. Medya savaşında biz, mağlup durumdayız" değerlendirmesini yaptı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.