Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Macaristan mültecileri engellemek için şimdi de sınırına tel örgü çekiyor

Macaristan Başbakanı Viktor Orban göçmen akınını durdurabilmek için, ülkenin Hırvatistan sınırına tel örgü çekilmeye başlandığını kaydetti. 41 kilometre uzunluğundaki tel örgünün gün sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.

Macaristan son dönemlerde yasadışı yollarla ülkeye gelerek Avrupa’ya geçmek isteyen sığınmacı akınını durdurabilmek adına Sırbistan sınırına 3 metre yüksekliğinde tel örgü çekmişti. Macaristan Başbakanı Viktor Orban gerekmesi halinde Hırvatistan sınırına da tel örgü çekebileceklerini söylemişti. Bugün yapılan açıklamada da Macaristan-Hırvatistan sınırına tel örgü çekilmeye başlandığı açıklandı.

Macar Başbakan, mülteci akınını durdurabilmek için asker ve polisleri de devreye soktu. Güvenlik güçlerini sınıra konuşlandırıldığını söyledi. 41 kilometre uzunluğundaki tel örgünün gün sonuna kadar bitmiş olacağını aktaran Orban, “Macaristan-Sırbistan sınırındaki gibi aynı önlemleri uygulamak zorundayız” açıklamasını yaptı.

HIRVATİSTAN, SIRBİSTAN SINIRINDAKİ GEÇİŞ NOKTALARINI KAPATTI

Hırvatistan da göçmen akınına karşı harekete geçti. Macaristan’ın Sırbistan sınırını kapatmasının ardından 11 bin sığınmacının ülkeye girdi. Sonra da 8 geçiş noktasından sadece bir açık tutuldu, diğerleri kapatıldı.

Macaristan’ın Sırbistan sınırını kapatınca sığınmacılar Hırvatistan’a yönelmişti. Hırvatistan ise, 11 bin sığınmacıyı ülkesini aldıktan sonra katı önlemlere başlamıştı. Sığınmacılardan bazıları karşılama merkezine götürüldü, bazıları ise Slovenya'ya yürüyerek gitmeyi düşünüyor.

GELMEYİN MESAJI

Hırvatistan İçişleri Bakanı Ranko Ostojic sığınmacılar "artık gelmeyin" mesajı gönderdi. Ülke tamamen doldu diyen bakan Avrupa'ya giden yolun ülkesinden geçmediğini söyledi, "artık otobüsler sizi oraya götürmez" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.