Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

Macaristan sığınmacıları geri gönderiyor
Macaristan Başbakan Başdanışmanı György Bakondi, yaptığı skandal açıklamada  ''Macar yetkililer Salı günü 00:00'dan itibaren Sırbistan ve Hırvatistan sınırı boyunca 'derin sınır kontrolü' sistemini yürürlüğe koyacaklar. Bunun anlamı şu, sınır bölgesindeki 8 kilometre içinde yakalanan sığınmacılar o bölgeye en yakın tel örgüde bulunan kapıya götürülecek.'' açıklamasını yaptı.

4 BİN 942 SIĞINMACIYA "TEL ÖRGÜ" CEZASI

Bakondi ayrıca, ''Bu yıl Macaristan'a 17 bin 351 sığınmacı giriş yaptı. Geçen yıl 391 bin kişi gelmişti. Halihazırda 330 sığınmacı gözetim altında. Hırvat sınırında yalnızca 13 kişi yakalandı."dedi.

Macar yetkili "tel örgülere zarar vermek suçundan" mültecilerin mahkemeye çıkarıldığını söyledi; ''Geçen yıl bin 176, bu yıl ise 163 insan kaçakçısı hakim karşısına çıktı. Ayrıca 4 bin 942 sığınmacı ise tel örgüye zarar verme suçundan mahkemeye çıktı.'' 

Bakondi, Macaristan'daki mülteci sayısına ilişkin de ''Geçen sene 177 bin, bu yıl ise 22 bin kişi iltica başvurusunda bulundu. Ama sadece 264 kişi iltica hakkı aldı." açıklamasını yaptı.

Macaristan, sınırlarını korumak kapsamında, Vişegrad Grubu'nun (Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Slovakya) desteğiyle sınırlarına asker ve polis de göndermişti.

3 NİSAN'DA TEL ÖRGÜ ÇEKMEYE BAŞLADILAR

Macaristan en son 3 Nisan'da sığınmacı girişini engellemek için, Macaristan-Sırbistan sınırındaki Kelebia'da da tel örgü çekmeye başlamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.