Öne Çıkanlar ışid türkiye dünyanın en güçlü orduları abdülhamid gülse birsel

Medvedev: Türkiye'ye savaş ilan edebilirdik
Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin "20'nci yüzyılda gerçekleşmiş olsa savaş nedeni sayılayacağını" söyledi.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, bir televizyon programında 24 Kasım'da Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinden sonra iki ülke arasında yaşanan krizle ilgili açıklamalarda bulundu.

"Ululararası hukuka aykırı"

Türkiye'nin Rus uçağını düşürerek "tüm uluslararası hukuk standartlarını" ihlal ettiğini savunan Medvedev, "20'nci yüzyılda bir ülke uçağının düşürülmesine nasıl tepki verirdi? Savaş başlatırdı. Çünkü uçak düşürmek bir ülkeye doğrudan saldırıda bulunmaktır" diye konuştu. Rus Başbakanı, buna karşın Rusya'nın mütekabiliyet esasına göre karşılık vermeyi tercih etmediğini ifade etti.

Medvedev, konuşmasında Türkiye'nin Su-24 uçağını düşürmesini "savaş daveti" olarak niteledi ve bu daveti kabul etmediklerini söyledi.

"Kara kutudan ne sonuç çıkarsa çıksın..."

Düşürülen uçağın kara kutusu önceki gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e teslim edilmiş, Putin yaptığı konuşmada "Türkiye bizi sırtımızdan bıçakladı" ifadesini tekrarlayarak incelemeden ne sonuç çıkarsa çıksın Türkiye'ye olan tavrın değişmeyeceğini söylemişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.