Öne Çıkanlar rusya haber abd Yasemin Öney Cankurtaran ferhat yüksel

Mısırlı öğrencinin Donald Trump mesajı başına iş açtı

23 yaşındaki Emadeldin Elsayid'e resmen bir suçlama getirilmedi, fakat avukatı Hani Büşra Amerikalı yetkililerin kendisini sınır dışı etmenin yollarını aradıklarını söyledi.

Yetkililer sonunda, 5 Temmuz'a kadar gitmesi koşuluyla Elsayid'in ülkeden sınır dışı edilmek yerine kendiliğinden ayrılmasını kabul ettiler.

GÖZALTINDA TUTULUYOR

Facebook mesajının duyulması ardından vizesi iptal edilen Emadeldin Elsayid, Kaliforniya'da gözaltında tutuluyor.

Avukatı Hani Büşra dün Elsayid'in gözaltında tutulmasının yasadışı olduğunu söylemişti.

"MÜSLÜMAN OLDUĞUM İÇİN"




Büşra, "Bence özellikle de Müslüman ve Orta Doğulu olduğu için gözaltında tutuluyor. Bu genç Amerika'dan 'nefretin sembolü' olarak teşhir edilecek" demişti.

Elsayid, Şubat ayı başlarında, Facebook'a Amerikan başkanlık yarışının öne çıkan adaylarından milyoner işadamı Donald Trump'ın bir fotoğrafını koyarak altına Trump'ı öldürüp ömür boyu hapiste kalmaya razı olduğunu, dünyanın da kendisine teşekkür edeceğini yazdıktan sonra Amerikan istihbarat örgütleri tarafından sorguya çekilmişti.

Cumhuriyetçi Partinin başkan adaylığı yarışını şu anda önde götüren Donald Trump, ülkeye göçmen girişi konusunda sert önlemler almayı vaadediyor.

Trump'ın önerileri arasında, Meksika sınırının tamamına bir duvar örmek, duvarın inşaasının maliyetini Meksika hükümetine ödetmek ve Müslümanların ülkeye girişine geçici olarak yasak getirmek de var.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.