Öne Çıkanlar rusya flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz Nusaybin ilçesi

MİT ve MTN Azerbaycan'da "paralelci" avına çıktı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Azerbaycan İstihbarat Teşkilatı MTN Azerbaycan’da “paralelci” avına çıktı.

30 GÖZALTI

Operasyon Bakü’nün Yasamal ilçesinde düzenlendi. Paralel yapı mensubu olduğun ileri sürülen 30 kişi iki ülkenin ortak istihbarat operasyonuyla gözaltına alındı.

MANİDAR ZİYARET

4 gün önce Azerbaycan’a giden Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Azerbaycan Dışileri Bakanı Elmar Memmedyarov ile biraraya gelmişti.

PARALELLE MÜCADELEYE DESTEK

Feridun Sinirlioğlu’nun Azeri mevkidaşı “Biz Türkiye’yle sürekli olarak temaslarda bulunuyoruz. Her alanda işbirliği yapıyoruz. Azerbaycan Türkiye’nin milli çıkarlarına uygun olan meselelere destek veriyor” açıklamasını yaparak operasyonların sinyalini veren açıklamalarda bulunmuştu.

Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın Bakü ziyareti sırasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e “Azerbaycan’daki paralelcilerin listesini” verdiği iddia edilmiş ve bu iddia Azerbaycan basınında büyük yankı uyandırmıştı.  

OPERASYONUN SONUCU FİYASKO OLDU

Ancak paralelci avına çıkan istihbaratçıların yanlış adrese baskın yaptıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınanlardan hiçbirinin paralel yapılanmayla ilgisi olmadığı anlaşıldı. Üstelik gözaltına alınanlar arasında Bediüzzaman'ın öğrencisi Mustafa Sungur'un oğlu da vardı.

komplohaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.