Öne Çıkanlar chp komplohaber devlet bahçeli Almanya bahçeli

NATO'dan flaş Ege Denizi kararı!

İki gündür devam eden NATO savunma bakanları toplantısının ardından bugün Brüksel'de gazetecilere konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'den Yunanistan'a sığınmacıları taşıyan insan kaçakçılarını engellemek amacıyla NATO gemilerini görevlendireceklerini söyledi.

3 ÜLKE NATO'YA ÇAĞRI YAPMIŞTI

Türkiye, Almanya ve Yunanistan, “mülteci krizi”yle mücadeleye destek olmaları için NATO'ya çağrı yapmış, Stoltenberg de dün yaptığı açıklamada toplantılarda bu taleplerin dikkatlice değerlendirileceğini ve endişelerin farkında olduklarını söylemişti.

NATO'NUN GÖREV TANIMLAMASI

Stoltenberg, Ege Denizi'nde devriye görevi yapacak olan NATO gemilerinin mültecileri taşıyan gemileri durdurmak ya da geri püskürtmek amacında olmadığını ifade etti.

NATO'nun asıl misyonu, “insan kaçakçılığıyla mücadele kapsamında bilgi ve denetim konusunda katkıda bulunmak” olacak.

NATO Genel Sekreteri, bu kararın Türkiye ve Yunanistan'a “insani trajediyi” yönetmesinde şu ana kadar yapılanlardan daha ileri boyutlarda yardım edebilmek amacıyla verildiğini de sözlerine ekledi.

İŞBİRLİĞİ BEKLENİYOR

Almanya'nın emrindeki NATO'ya ait gemilerin Türkiye ve Yunanistan'daki sahil güvenlik ekipleriyle işbirliği içinde çalışması bekleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.