Öne Çıkanlar abd terörist terör örgütü son dakika açıklama

NATO, Erdoğan'a özrünü yineledi

NATO tatbikatında Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düşman tablosuna konulmuştu.

NATO'DAN ANKARA'YA GÜVENCE

Yaşanan skandalla ilgili Türkiye'den özür dileyen NATO'dan yeni bir açıklama geldi. NATO Genel Sekteri Jens Stoltenberg konuyla ilgili Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı'nı arayarak güvence verdi.

"BİR DAHA BÖYLE BİR OLAY YAŞANMAYACAK"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO tatbikatında yaşanan skandala ilişkin "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı arayarak özür diledim. Türkiye bizim çok önemli bir müttefikimiz. Bir daha böyle bir olay yaşanmayacağı konusunda garanti verdim." dedi.

STOLTENBERG KİMDİR?

Jens Stoltenberg, 16 Mart 1959 tarihinde Norveç’te doğdu. 2002’dan itibaren Norveç İşçi Partisi’nin genel başkanı olarak görev yapmıştır. 1985 ile 1989 yılları arasında Stoltenberg İşçiler Gençlik Birliği’nde başkan ve 1990’dan 1992’ye kadar İşçi Partisi’nin Oslo kolunda görev aldı.

Stoltenberg, Oslo seçimlerinde 1993 yılında milletvekili seçilerek, Brundtland’ın Bakanlar Kurulunda 1990 ve 1991 yılları arasında Çevre Bakanlığı Devlet Sekreteri olarak çalıştı.

1993 ile 1996 yılları arasında Sanayi Bakanı olarak görev yaptı. 1996 yılında Brundtland’ın istifasının ardından, Thorbjorn Jagland, İşçi Partisi lideri seçildi ve Başbakan oldu. Stoltenberg Maliye Bakanı olarak atandı. Jagland ve tüm hükümet istifa ettiği zaman, 17 Ekim 1997 yılına kadar bu pozisyonda görev yaptı. Parlamentoda muhalefette iken, enerji meseleleri üzerine daimi komitelerde görev yaptı. İlk Bondevik’in Bakanlar karşı bir güven hareketi takiben, Stoltenberg partinin genel başkan yardımcısı olmasına rağmen, 3 Mart 2000 tarihinde Norveç Başbakanı tayin edildi ancak parti lideri değildi.

2009 yılında ikinci kez Başbakan olarak seçildi.

2013 yılında yapılan seçimleri kazanamadı.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’den boşalacak NATO Genel Sekreterliği’ne oybirliğiyle Jens Stoltenberg seçildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.