Öne Çıkanlar rusya Aykurt Nuhoğlu fenerbahçe astana stoilov Bayern Münih fenerbahçe bursaspor

NATO Türkiye'nin Talebiyle Olağanüstü Toplanıyor

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının Suriye sınırında düşürülmesinin ardından NATO’dan açıklama geldi.

AFP’ye konuşan bir NATO yetkilisi, “Durumu yakından takip ediyoruz. Türk yetkililerle temas halindeyiz” dedi.

AFP’nin haberine göre NATO ayrıca, Türkiye sınırında düşürülen Rus uçağı nedeniyle olağanüstü toplantı çağrısında bulundu.

Anadolu Ajansı da NATO’nun, Türkiye’nin talebi üzerine TSİ 18.00’da olağanüstü toplanacağını duyurdu.

Olay sonrası, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla Dışişleri Bakanlığınca NATO, BM ve ilgili ülkeler nezdinde gerekli girişimlerde bulunulacağı belirtilmtişti.

Ankara, Rus savaş uçaklarının geçen ay Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle NATO’dan acil toplantı talebinde bulunmuştu.

NATO o dönemki ihlalleri kınayarak, “böylesi sorumsuz davranışların aşırı derecede tehlikeli olduğu” konusunda Rusya’yı uyarmıştı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “NATO, müttefik ülkeleri herhangi bir tehdide karşı savunmaya hazır. Türkiye de bu ülkelerden biridir” demişti.

——

NATO: Durumu yakından takip ediyoruz

NATO, Türkiye’nin talebi üzerine TSİ 18.00’de olağanüstü toplanacak. NATO, sınır ihlali yapan uçağın düşürülmesiyle ilgili durumun yakından takip edildiğini bildirdi.

NATO’nun, Türkiye’nin talebi üzerine Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen savaş uçağı gündemi ile TSİ 18.00’de olağanüstü toplanacağı bildirildi.

AA muhabirinin konuya dair sorusuna verilen yazılı cevapta, ”NATO durumu yakından takip ediyor. Türk yetkililer ile irtibat halindeyiz” ifadesine yer verildi. Sözlü olarak AA muhabirine yapılan açıklamada da ”NATO, 17.00’de (TSİ 18.00) Türkiye’nin talebi üzerine olağanüstü toplanacak” denildi.

Olay sonrası, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla Dışişleri Bakanlığınca NATO, BM ve ilgili ülkeler nezdinde gerekli girişimlerde bulunulacağı kaydedilmişti.

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeAfpNATO
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.