Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

O şehirde ''saldırı tehdidi'' nedeniyle okullar kapatıldı!

Yaklaşık iki hafta önce Los Angeles'a 100 kilometre mesafedeki San Bernardino kentinde, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) sempatizanı oldukları ileri sürülen evli bir çift, engellilere hizmet veren Inland Regional Center binasında 14 kişiyi vurarak öldürmüş, 21 kişiyi de yaralamıştı.

Okullardan sorumlu yönetici Ramon Cortines, düzenlediği basın toplantısında, "Niteliği kesin olarak belli olmayan tehdit bir, iki veya üç okuldan ibaret değil, birçok okulu ilgilendiriyordu. Okulları kapatma kararını bu nedenle aldım. Güvenli olduğundan emin olana kadar çocukları binaya sokma riskini alamam" dedi.

Amerika`nın en büyük ikinci okul bölgesi Los Angeles’ta 900 devlet okulu 187 ( Charter ) yarı özel yarı devlet okul salı sabahı birkaç okula gönderilen tehdit

e-mailleri nedeniyle kapatıldı. 640 bin öğrencinin eğitim gördüğü okullarda aileler ve öğrenciler çok tedirgin, üzgün ve kızgın olduklarını ifade ettiler.

Los Angeles okul polis departmanının şefi Steven Zipperman “öğrencilerimizin güvenliğinden tam olarak emin olana kadar okullar açılmayacak” dedi.

Los Angeles belediye başkanı Eric Garcetti “Tüm okulların kapatılması benim fikrim değildi ama dakikalar içinde karar verilmesi gerekiyordu ben de belediye başkanı olarak verilen kararı destekledim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.