Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

Obama'dan Türkiye'ye Çağrı: Irak'tan Askerini Çek

ABD Başkanı Barack Obama ile Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin, Suudi Arabistan'daki idamlar ve Suudi Arabistan'ın diplomatik temsilciliklerine düzenlenen saldırılardan duydukları endişeyi görüştüğü bildirildi.

Beyaz Saray'dan, Obama ile İbadi'nin bugün yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili yapılan açıklamada, Irak güvenlik güçlerinin Ramadi'de IŞİD terör örgütüne karşı elde ettiği başarı nedeniyle Obama'nın, İbadi'yi kutladığı belirtildi.

Türkiye askerlerini çekmeli

Öte yandan Reuters'in haberine göre, Obama, görüşmede İbadi'ye Türkiye’nin Irak hükümetinin izin vermediği tüm askeri güçlerini ülkeden çekmesi gerektiğini söyledi.

Obama'nın, IŞİD ile mücadelenin yoğunlaşarak devam edeceğini söylediği ve Irak ekonomisine ABD ile uluslararası ortaklarının desteğinin süreceği taahhüdünde bulunduğu kaydedilen açıklamada, iki liderin, bölgesel konuları da ele aldığı ifade edildi.

Tüm bölgesel taraflar itidalli davranmalı

Açıklamada, şunlar bildirildi:

"Başbakan İbadi ile Başkan Obama, Suudi Arabistan'ın Şeyh Nemr Bakır en-Nemr'i idam etmesi ve Suudi Arabistan'ın diplomatik temsilciliğine düzenlenen saldırılarla ilgili ortak endişelerini ele aldı. İki lider, tüm bölgesel tarafların itidalli davranması, tahrik edici davranış ile söylemlerden ve mezhep geriliminin artırılmasından kaçınmasına duyulan ihtiyaç konusunda mutabık kaldı. Obama ve İbadi, tarafların diplomatik ilişki ve diyaloğu sürdürmesinin öneminde uzlaştı."

Beyaz Saray açıklamasında, Obama'nın Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine olan taahhüdünü teyit ettiği, aynısını yapması için Türkiye'ye de çağrıda bulunduğu ifade edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.