Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye terörist

"Ortadoğu'ya o kadar para harcamaya..."

ABD Başkanı Donald Trump, 2019 yılına ilişkin bütçeyle ilgili yaptığı açıklamada Ortadoğu'da bugüne kadar çok büyük harcamalar yaptıklarını bildirdi.

Donald Trump, "Birkaç ay öncesindeki son hesaplara göre Ortadoğu'da 7 trilyon dolar harcadık. 7 trilyon dolar. Büyük bir hata, ama durum bu. Ve bugün Ortadoğu, oraya pek de akıllıca olmayan bir şekilde 17 yıl önce girdiklerinden daha kötü durumda. Çok üzücü bir durum." açıklamasında bulundu. 

IRAK'IN İŞGALİ İÇİN DE "BÜYÜK BİR HATA" DEMİŞTİ

Başkan olmadan öncede benzer açıklamalar yapan ve ABD'nin Irak'ı işgal etmesini "büyük bir hata" olarak nitelendiren Trump, ülkesinin Ortadoğu'ya askeri olarak fazla müdahale etmesinden şikayetçi oluyordu.

Göreve geldikten sonra ABD'nin Ortadoğu'daki operasyonlarla ilgili yetkileri büyük ölçüde Pentagon'a ve sahadaki komutanlara devreden Donald Trump, özellikle Suriye'ye daha fazla askeri unsur göndermek ve PYD/PKK ile beraber çalışmakla eleştiriliyor. Trump "YPG'ye silah vermek saçmalık" dese de Pentagon ısrarla başkanın zıttı açıklama yapmaya devam ediyor. Trump'ın sözü Pentagon'a geçmiyor...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.