Öne Çıkanlar türkiye terörist ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

Papa Haç Yolu Ayini’ni yönetti

Papa Francesco, Hz. İsa’nın dirildiği gün olduğuna inanılan Paskalya Yortusu'ndan önceki Kutsal Cuma kapsamında, dün öğleden sonra Aziz Petrus Bazilikası'ndaki 'Tanrı'nın Tutkusu' diye anılan ritüeli gerçekleştirdi. Sunakta bulunan bir haçın önünde yüzüstü yatarak secde eden Papa, bir süre bu şekilde dua etti. Burada yaptığı konuşmada, daha iyi bir yaşam için Avrupa’ya göç ederken denizde ölen mültecilere de değinen Papa, “Ege ve Akdeniz doyumsuz bir mezarlığa dönüştü” dedi.

KEFARET GÖSTERGESİ

Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'u temsil eden haça bağlılığın simgesi olarak yapılan bu ritüel kefaret göstergesi sayılıyor. Papa akşam ise, Roma'daki ünlü Kolezyum Amfitiyatrosu'nun önünde düzenlenen ve İtalya’nın çeşitli kentleri ile birçok ülkeden gelen binlerce inananın katıldığı Haç Yolu (Via Crucis) ya da Çile Yolu (Via Dolorosa) olarak bilinen ayini yönetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.