Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye IŞİD saldırı

Paris katliamı Suriye'de mi planlandı? Fransa Başbakanın'dan flaş iddialar...
Fransa Başbakanı Manuel Valls, Paris'te 13 Kasım'da  gerçekleşen saldırıların Suriye'de planlandığını, tasarlandığını ve organize  edildiğini söyledi. 
 
RTL televizyon kanalının canlı yayınına katılan Fransa Başbakanı  Manuel Valls, "Paris'te 13 Kasım'da meydana gelen saldırıların ardından ülke  çapında 150'den fazla yerde arama yapıldığını" ifade ederek, ülkede yeni  saldırıların muhtemel olduğunu belirtti. 
 
"Saldırılar Suriye'de planlandı, tasarlandı ve organize edildi" diyen  Valls, uluslararası toplumun silahlı teröristlere karşı harekete geçmesi  gerektiğini kaydetti. 
 
Paris'te 29 Kasım'da başlayacak BM İklim Konferansı'nın iptal edilmesi  konusunda hiçbir ülkenin liderinden talep gelmediğini de ifade eden Valls,  liderlerin Paris'e gelerek Fransa'yla dayanışmalarını göstereceklerini belirtti. 
 
Diğer taraftan polis kaynakları Paris'teki saldırıların ardından dün  gece ülke çapında yapılan operasyonlar sırasında pek çok kişinin gözaltına  alındığını, Lyon'da bir roketatarın bulunduğunu ve bu şehirde konuyla ilgili 5  kişinin yakalandığını bildirdi. 
 
Paris'i 13 Kasım'da kana bulayan saldırılarda en az 132 kişi hayatını  kaybetmiş, 349 kişi de yaralanmıştı. Altı farklı noktada gerçekleşen saldırılar  sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.