Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

Paris'te terör alarmı!

Charlie Hebdo saldırılarının yıldönümünde Paris'te bıçaklı saldırı girişimi kanlı sonuçlandı. Bıçaklı bir kişi, Paris'te 18'inci bölgede yer alan polis merkezine zorla girmeye çalıştı.

Polis, bıçaklı saldırganı öldürdü. Görgü tanıkları, bıçaklı saldırganın belinde bomba düzeneğine benzer bir kemer olduğunu belirtiyor.



Fransa İçişleri Bakanlığı sözcüsü Pierre-Henry Brandet de, saldırganın belinde bomba düzeneği olduğunu ve polis merkezine girmeye çalışırken "Allah-ü Ekber" diye bağırdığını duyurdu.

Saldırıdan hemen önce bir konuşma yapan Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, 2017'ye kadar polis ve jandarma birimlerine 5 bin kişi katılacağını duyurmuştu.



"İNSAN AVI BAŞLATILMADI"

Öldürülen kişinin saldırıyı gerçekleştirirken yardım alıp almadığına dair bir bilgi bulunmuyor. Ancak güvenlik güçlerinin AFP'ye yaptığı açıklamaya göre, saldırının ardından bir 'insan avı' başlatılmadı.


"KARAKOL ÇEVRESİNDE SİLAH SESLERİ DUYULDU"

Fransız haber ajansı AFP'nin haberine göre bir görgü tanığı olayın meydana geldiği karakol çevresinde bir ya da iki el silah sesi duyduğunu aktardı.

Karakolun bulunduğu Rue de la Goutte d'Or polis tarafından ablukaya alınırken, bölgenin Paris'in sorunlu semtlerinden olduğu belirtiliyor.



Geçen yıl 7 Ocak'ta Paris'te Charlie Hebdo dergisinin bürosuna düzenlenen terör saldırısında 12 kişi hayatını kaybetmişti. Kentte kurbanları anma törenleri sürüyor.

7 Ocak 2015'te Fransa'da yayınlanan mizah dergisi Charlie Hebdo'nun başkent Paris'teki binasına saldırı düzenlenmiş, saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırıdan 3 gün sonra ise bir Yahudi marketindeki rehine eyleminde de 5 kişi ölmüştü. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.