Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Pentagon sözcüsüne Türkiye soruldu! Şaka gibi açıklama...

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Dana White, ABD Genel Kurmay Başkanlığı sözcüsü Korgeneral Kenneth F. McKenzie ile ortak basın toplantısı düzenledi.

TÜRKİYE SORUSUNA İLGİNÇ CEVAP

Bir AA muhabiri “Türk Dışişleri Bakanlığı, Pentagon ve ABD öncülüğündeki koalisyon sözcüsünün PYD/PKK ile DEAŞ arasında Rakka’da söz konusu olan anlaşmaya yönelik "saygı duyuyoruz" açıklamasını esefle karşıladığını ifade eden bir açıklama yayınladı sizin bu konuda bir yorumunuz var mı?” diye sordu.

HEDEFİMİZ DEAŞ'I YENMEKTİR

ABD'li sözcü yine skandal bir açıklamaya imza attı. ABD'nin terör örgütleriyle bağlantısını görmezden gelen Dana White "Biz SDG (PKK/PYD) ile çalışmaya devam ediyoruz çünkü oradaki odağımız DEAŞ’ı yenmektir.” açıklamasında bulundu.

SORUYU YANITLAMADI

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'e ise bu anlaşmadan haberinin olup olmadığını soruldu. White bu soruya yanıt vermek istemediğini belirtti. 

DEAŞ İLE MÜCADELE 'NESİLLER BOYU BİR MÜCADELEDİR'

White ABD'nin doğurup beslediği DEAŞ için "Bizim en büyük önceliğimiz DEAŞ'ı bititmektir. bu nesiller boyu sürecek bir mücadeledir" açıklamasında bulundu. 

AFGANİSTAN IRAK VE SURİYE'DE 20 BİN CİVARINDA ABD ASKERİ VAR

Genel Kurmay sözcüsüne ise, ABD’nin bazı ülkelerde bulunan askerlerinin sayısına yönelik bir soru soruldu. SözcüAfganistan’da 14 bin, Irak’ta 5 bin 262, Suriye’de ise 500 ABD askeri bulunduğunu duyurdu. McKenzie bu rakama geçici görevlerde bulunan askerlerin dahil edilmediğini de açıkladı. 

AĞZINDAN KAÇIRMIŞTI

Doğal Kararlılık Operasyonu Özel Kuvvetler Ortak Görev Gücü Komutanı Tümgeneral James Jerard ise Suriye'de 4 bin asker bulunduğunu ağzından kaçırmış ve hemen bu rakamı 503 olarak düzeltmeye çalışmıştı ancak yaptığı itiraf gibi açıklama tüm dünya basınında haber olmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aHMET 6 yıl önce

Daeş'i siz kurdunuz. Kaçacak yeriniz kalmadı. Neden PKK/PYD'ye bu bahaneyle legalleştirmek için. Terör destekçisi ABD.