Öne Çıkanlar rusya flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz Nusaybin ilçesi

Peru'da korkutan deprem! 5 dakika arayla 2 depremle sarsıldı!
Peru'da beş dakika arayla 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler komşu ülkelerden de hissedildi. Depremlerin derinliği, sarsıntıların etkisini azaltırken; can kaybı yaşanmasını da engelledi.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nun raporuna göre; merkez üssü başkent Lima'nın 688 kilometre kuzeydoğusu olan 7,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Amerikan kurumuna göre, merkez üssü farklı olan ve aynı bölgeyi yine 7,6 ile vuran bir deprem daha yaşandı.

Depremler Peru'nun Cuzco, Tacna, Pucallpa ve Arequipa şehirlerinin yanı sıra komşu ülkeler Şili, Arjantin ve Bolivya'da da hissedildi.

İlk depremin yerin 601 kilometre altında meydana geldiği belirtilirken, Sivil Savunma Müdürü Alfredo Murgeeytio, "Şimdiye dek herhangi bir hasar haberi gelmedi" açıklamasında bulundu. İkinci depremin derinliğinin ise 612 kilometre olduğu belirtildi.

Depremler sonucu tsunami tehdidi bulunmuyor.

Peru'da, 15 Ağustos 2007'de meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki depremde 595 kişi hayatını kaybetmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.