Öne Çıkanlar esed erdoğan chp DAEŞ son dakika haberleri

Putin'den dünyayı ayağa kaldıran açıklama! Birkaç saat içinde...
RUSYA’nın Suriye’den çekilmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı’nda düzenlenen törende 17 subaya altından “Rusya Kahramanı” nişanı taktı.Putin, tören sırasında yaptığı açıklamada “gerekirse Suriye’ye geri döneriz” diyerek dünyaya mesaj da verdi.Putin, “Geldiğimiz noktada Suriye yönetimi ve Devlet Başkanı Esad’a mali ve istihbarat yardımı sağlamaya devam edeceğiz. Orada ayrıca yeterli sayıda askeri gücümüz de kalıyor. Özellikle Suriye hava sahasını denetim altında tutmak için S-400 füzeleriyle Pantser-F hava savunma sistemlerini bıraktık. Kalan kuvvetlerimize tehdit oluştuğunu hissettiğimiz an bu silahları çekinmeden kullanmaya hazırız. Suriye’deki durum tırmanışa geçer ve tekrar bizim askeri gücümüzle devreye girmemizi gerektirirse birkaç saat içinde önceki gücümüzle oraya geri dönme kabiliyetimizi koruduğumuz bilinmeli” açıklamalarını yaptı.

Rusya lideri, 6 aylık operasyonun maliyetini de 33 milyar ruble (yaklaşık 1.34 milyar TL) olarak açıkladı.


PEŞMERGEYE RUS UÇAKSAVAR


Rusya, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) uçaksavar sağladı. Rusya’nın Kürt Yönetimi’nin merkezi Erbil’deki başkonsolosluğu, Bağdat yönetiminin onayıyla Irak Kürt bölgesine 5 adet ZU-23 uçaksavar bataryası ve buna ait 19 bin mühimmat teslim edildiğini açıkladı. Rus askeri uzmanlarından emekli General Leonid Ivaşov “Irak’taki Kürtlere teslim edilen Sovyet modeli uçaksavar sistemi günümüzde modern uçakları vurma kabiliyetine pek sahip değil. Ancak bu silah pekala yerdeki zırhlı hedeflere karşı da kullanılabiliyor” yorumunu yaptı.


internethaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.