Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Putin Esed'e kapıları açtı!

Putin'in Alman basınına verdiği mülakatın ikinci bölümünü Kremlin Sarayı tarafından yayınlandı.

Batı'da dört yıldan beri tartışılan “Suriye’deki iç savaşın bitmesi için Esad gitmeli” polemiğine değinen Putin, “Bana göre Esad’ın akıbetini tartışmak için zaman daha çok erken. Ancak günün birinde Suriye lideri ülkesini terk etmek zorunda kalırsa Rusya’da kolaylıkla siyasi sığınma hakkı alabilir" dedi.

Esad ile NSA eski sistem analisti Snowden'ı karşılaştıran Putin, "Dahasını söyleyeyim. Esad’ın bize gelmesi zamanında Edward Snowden'ın Rusya'ya sığınmasından daha kolay bir iş. Ancak başında da söylediğim gibi bu meseleyi ele almanın zamanı daha gelmedi. Suriye’de ilk önce teröre karşı savaş tamamlanmalı. Ardından demokratik ortamda Suriye’de seçimler yapılmalı. Bu seçimlere Esad katılarak halkı tarafından reddedilirse akıbetinin ne olacağını ve Rusya’ya gelip gelmeyeceği ele alınabilir” açıklamasında bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.