Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya dışişleri son dakika flaş gelişmesi rusya yolcu uçağı seçim kampanyası

Putin şimdi de “özel ordu“ kuruyor
Rusya İçişleri Bakanlığı'na bağlı birlikler, özel polis kuvvetleriyle birleştirilerek milli muhafız birliğini oluşturacak. Birlik, terörle mücadele ve protesto gösterilerinde görev yapacak.

Panama Belgeleri'nde 2 milyar dolar serveti olduğu iddia edilen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kendisine bağlı milli muhafız birliği kurulması için düğmeye bastı. Rusya Devlet Başkanı Putin, İçişleri Bakanı Vladimir Kolokolzev'le dün buluşmasının ardından açıklama yapıldı. 

Açıklamada, Putin'in, terörle ve organize suçlarla mücadele için mili muhafız birliği kurulması emrini İçişleri Bakanı Kolokolzev'e verdiği belirtildi. Doğrudan Putin'e bağlı milli muhafız birliği, İçişleri Bakanlığı'na bağlı askeri birlikler ile özel polis kuvvvetlerinin birleştirilmesinden oluşturulacak.

Rusya Devlet Başkanı Putin'e bağlı milli muhafız birliğinin komutanı ise, Viktor Solotov olacak. Solotov şu anda İçişleri Bakanlığı'na bağlı askerlerin komutanlığını yürütüyor.

Kremlin'e muhalif kaynaklar ise, Putin'in sonbaharda yapılacak parlamento seçimleri öncesi gücünü pekiştirmek için milli muhafız birliği kurduğunu belirtiyor. Birliğin, Putin'e karşı olası eylemleri bastırmada kullanılacağı da iddia edildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov ise, yeni askeri teşkilatlanmayla ilgili iddiaları yalanladı. Peskov, Milli muhafız birliğinin izinsiz gösterilerde görevlendirileceğini ise doğruladı.


Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.