Öne Çıkanlar Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C

Ruhani: Amerika 2 milyar dolarımızı çaldı
İran Cumhurbaşkanı hasan Ruhani, İran merkez bankasının ABD'deki dondurulmuş malvarlığına tazminat gerekçesiyle el koymasını hırsızlık olarak değerlendirdi.

AMERİKA 2 MİLYAR DOLARIMIZI ÇALDI

Bakanlar Kurulu'nda konuşan Ruhani, ABD Yüksek Mahkemesi'nin çeşitli terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine ödenmesi için İran'ın ABD'deki 2 milyar dolar değerindeki malvarlığına el koymasını, açık bir hırsızlık ve büyük bir hukuki skandal diye yorumladı.

BU HIRSIZLIĞIN SONUÇLARINA KATLANACAKSINIZ

Ruhani, "İran halkının malvarlığı yağmalanamaz. Bu apaçık bir hırsızlıktır. Hırsız, karşı saldırıdan muaf tutulacağını düşünüyorsa yanılıyor diye konuştu. İran Cumhurbaşkanı, Dünyanın başka köşesindeki bir mahkeme ya o ülkenin yasama organı başka bir ülkenin malvarlığı konusunda karar alması, uluslararası hukuka aykırı bir haydutluktur dedi. ABD'yi uyaran Ruhani, Bu sonuçlarına katlanmadan yutabileceğiniz bir lokma değil" ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İlahizim 8 yıl önce

Susun lan köpekler.Muslumanlik adi altinda yemediginiz kalmadi. ABD yi öz kardesiniz gibi sevdiniz. Yaninda hep kiyruk salladiniz. Simdi etinizi elinizden aldi diye havliyorsunuz. O kafirse sizde munafiksiniz

Avatar
Yavuz 8 yıl önce

Hak ettiniz

Avatar
tnr 8 yıl önce

Evet Yavuz kardes. Ancak bu kadar öz ve net yorum yapilabilirdi.

Avatar
Vatandaş 8 yıl önce

Ebu Bekir Sofoğlu ABD'enin İranın Parasının Üstüne Yatması İranın ABD'eyi Hırsızlıkla Suçlamasının Danışıklı bir Dövüş olduğunu bütün Planlarının Türkiye ve Suudi Arabistanın Arasının Açılmasını Planladıklarını Eğer ABD'e Türkiye ile Suudi Arabistanın Arasının Açılmasını Başarabilirse İranın Parasının verileceğini İran ile Kaldığı Yerden Şii Hilalinin Oluşturulmasına devam edileceğini Yani şu anda Sunni Cephede Oluşturulan Birlikteliğin Dağıtılması Yönelik Operasyon olduğunu Açıklamıştır. Hatta İran Hizbüşşeytan Katil Esat İsrail ABD AB ve Rusyanın Suriyede Ortaklaşa Çalıştıklarını Türkiyenin Güneyini Sünni Blokla Kesmenin Yollarını Aradıklarını Söylemiştir. İran Denildiği gibi Tarihinde hiçbir zaman Ecnebi Ülkelerle Savaşmamıştır. Aksine Sürekli Haçlı Siyonist İttifakla Kol Kola Müslüman katletmiştir.Sapık Acem Uşağı İrana Güvenilmez Müslüman Oldukları bile Şüphelidir.