Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Ruhani'den yaptırımların kaldırılması yorumu

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, P5+1 ülkeleri ile İran arasında varılan anlaşma kapsamında yaptırımların kaldırılması konusunda Twitter'dan açıklamada bulundu. Ruhani, ülkesine yönelik yaptırımların kaldırılmasını, 'şanlı bir zafer' olarak nitelendirdi. İran Cumhurbaşkanı, sosyal medya hesabından, "Bu nimet için Allah'a şükrediyorum ve sabırlı İran milletinin büyüklüğü önünde eğiliyorum" paylaşımında bulundu.

IRNA'nın haberine göre, nükleer anlaşmanın İran'ın dünyayla ilişkilerinde "yeni bir fasıl" olduğunu ifade eden Ruhani, "Biz İranlılar dostluk belirtisiyle dünyaya uzandık ve düşmanlıkları, şüpheleri ve komploları geride bırakarak İran'ın dünyayla ilişkilerinde yeni bir fasıl açtık" dedi. Nükleer anlaşmanın herhangi bir ülke için kayıp olmadığını vurgulayan Ruhani, "İran'ın dostları mutlu ve rakiplerimizin endişelenmesine gerek yok, biz herhangi bir hükümet veya millete tehdit değiliz. Biz, bölgede ve dünyada barış, istikrar ve güvenlik elçisiyiz" ifadesini kullandı.

İran'a yönelik yaptırımlar resmen kaldırıldı

Nükleer anlaşmayı İran tarihinde 'altın bir sayfa' sözleriyle öven Ruhani, sözlerini, "Nükleer anlaşma, ülkeyi geliştirmekte, milletin refahını artırmakta ve bölgede istikrar ve güvenlik yaratmakmakta kullanmamız gereken bir fırsat" şeklinde sürdürdü. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.