Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Aykurt Nuhoğlu fransa operasyon başlattı g20 erdoğan

Rumların Türkiye korkusu

Kıbrıs Adası'nın ortak sahibi olan Kıbrıs Türklerinin doğal kaynaklar üzerindeki haklarını savunan Türkiye Rumların doğalgaz arama çalışmalarına tepki gösterdi.

AB'DEN YARDIM İSTEDİLER

Türkiye'nin müdahalesiyle sondaj çalışmalarını durdurmak zorunda kalan Rumlar, soluğu Avrupa Birliği'nin kapısında aldı.

HAKLI OLAN TARAF TÜRKİYE

Türkiye hakkında küstah açıklamalar yaparak AB'den destek isteyen Rum yönetimi beklediğini aldı. Ancak tüm açıklamalara  rağmen bu konuda Türkiye'nin tavrı net: Bölgedeki doğal kaynaklarda Kıbrıslı Türklerin de hakkı var, yok sayılamaz.

"AB ÜYESİ BİR ÜLKEYLE..."

Konuyla ilgili Avrupa Birliği'nden de Rumlara destek açıklaması geldi.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Mina Andreeva, "Türkiye'nin komşusuyla iyi ilişkilerde bulunması gerekiyor. Ayrıca Avrupa Birliği (AB) üyesi bir ülkeyle komşuluk ilişkilerine zarar verecek her türlü eylem, tehdit veya münakaşadan kaçınmalıdır." diyerek küstah bir açıklamaya imza attı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.