Öne Çıkanlar türkiye terör Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA

Rus satranç şampiyonu Putin'i yerden yere vurdu!
13. Dünya Satranç Şampiyonu olan, Putin yönetiminin baskıları  nedeniyle siyasi faaliyetlerini ülkesinin dışında sürdürmek zorunda kalan  Kasparov, yeni kitabının tanıtımı için geldiği Berlin'de AA muhabirinin  sorularını yanıtladı. 
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iktidarını sürdürebilmek için  tehlikeli bir  siyaset izlediğini ve durdurulması gerektiğini savunan Kasparov,  Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi sonrasında Rusya'nın  gerginliği tırmandırmaya devam etmesini eleştirdi. 
 
Putin'in elinde tuttuğu propaganda kanallarıyla Rus kamuoyuna farklı  bir algı sunduğunu, bu yolla temeli olmayan bir güç gösterisinde bulunduğunu ve  iktidarını kuvvetlendirmeye çalıştığını belirten Kasparov, "Putin'in iktidarını  sürdürme stratejisi sanal gerçeklik üzerine kurulu. Kendince büyük laflar ediyor,  büyük tepkiler gösteriyor 'Savaşa girebiliriz' diyor. Ancak tabii ki NATO üyesi  bir ülkeye karşı savaşa girmeyecektir" dedi. 
 
KAYNAĞI YOK AMA YAPTIRIM UYGULUYOR
 
Putin yönetiminin Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımlarının aslında  Rusya'ya zarar vereceği uyarısında bulunan Kasparov, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
 "Kaynağı yok ama yaptırım uyguluyor ve bu yolla asıl Rus halkına zarar  veriyor. Durum ciddi. Putin Rusya'yı büyük bir krize sürüklüyor. Zaten Rusya'nın  Avrupa ülkeleriyle ekonomik ilişkileri kesilmişti şimdi Türkiye ile kesiliyor.  Türkiye'ye yaptırımlar nedeniyle olan Rus turizm sektörüne oldu, bu sektör  neredeyse öldü. Putin'in Türkiye'ye yönelik adımları, dar görüşlü, çok aptalca,  çok provokatif ve asılında Rusya'nın zararına. Ne yazık ki Putin kısa vadeli  oyunları uğruna Rusya'nın çıkarlarını feda edebileceğini düşünüyor." 
 
GÜÇ BOŞLUĞU OLUŞTU
  
ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin Ortadoğu'daki sorunlara  yeterince eğilmemeleri nedeniyle bir güç boşluğunun doğduğunu, DAEŞ'in bu ortamda  ortaya çıktığını ifade eden Kasparov, Rusya'nın Suriye'deki askeri  operasyonlarında önceliğinin DAEŞ ile mücadele olmadığını vurguladı. 
 
Kasparov, "DAEŞ varlığının devam etmesi, hiç kimsenin gerekli adımları  atmaya yanaşmamasından kaynaklanıyor. DAEŞ'e karşı ABD'nin ve Avrupa'nın kara  birliklerine ihtiyaç var. Havadan bombalayarak DAEŞ'in yok edilemeyeceğini herkes  gayet iyi biliyor. Rus bombalarının DAEŞ'ten çok Türkmen gruplarıyla sivilleri  hedef aldığı da çok açık" dedi. 
 
Putin'in Suriye'de attığı adımların çok tehlikeli olduğuna dikkati  çeken Kasparov, Batılı siyasetçilerin DAEŞ ile mücadelenin önemini vurgulayarak  Putin ile diyalog ve uzlaşma arayışlarının olumlu sonuçlar getireceğine  inanmadığını dile getirdi. 
 
KAOSTAN BESLENİYOR
 
Putin'in kaostan beslendiği uyarısında bulunan Kasparov, "Kaosun  boyutu ve nereye varacağı onun umurunda değil. Ukrayna, Baltık ülkeleri,  Ermenistan-Azerbaycan ya da Suriye… Neresi olursa olsun yeter ki kaos olsun.  Suriye tabii ki Putin için ideal. Çünkü tümüyle bir kaos alanı. Ayrıca Rusya bir  süredir NATO ülkelerinin hava sahalarını ihlal ederek NATO'nun kararlılığını test  ediyordu. Türkiye ile yaşanan gelişmeyle birlikte ilk kez bir uçak düşürüldü. Ama  gördüğünüz gibi boş laflar. Putin büyük laflar etti ancak geri adım attı. Şimdi  nükleer savaş söylemini kullanıyor. Bunlar hep gözdağı, şantaj. Yenilmez olduğunu  göstermek zorunda ya... Bu diktatörün durdurulması gerekiyor" diye konuştu. 
 
Rusya'nın 2008 yılında Gürcistan'a saldırmasının tüm dünya için önemli  bir uyarı niteliğinde olduğunu ancak Batılı ülkelerin buna karşın Putin ile  diyalog arayışına girdiklerini belirten Kasparov, bunun sonucunda da Ukrayna'daki  gelişmelerin yaşandığına, Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edildiğine işaret etti. 
 
Batı'nın Putin'in adımlarına karşı koyacak tutarlı bir politika  geliştirmesi gerektiğini savunan Kasparov, "Batı'nın şu anda Putin'e karşı ne  yazık ki bütüncül tutarlı politikası yok. Tıpkı soğuk savaş döneminde olduğu gibi  ivedilikle bir ortak politika oluşturulmalı. Batı'nın bir planla ortaya çıkması  büyük öneme sahip ancak şu ana kadar gerçek anlamda bir liderlik göremedik" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
4444444444444444444444444444444444444 8 yıl önce

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllly