Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Ruslar çekilmeye başladı

Gerasimov, "Askeri hedeflerin tamamlanması için artık çok az zaman gerekiyor. Elbette başkomutan tarafından bir karar alınacak ve asker konuşlanmasında azaltmaya gidilecek." diyerek planlanan süreci duyurdu.

BÖLGEDE KONTROL SAHALARI BULUNACAK

Rus Genel Kurmay Başkanı, birliklerin büyük ölçüde azaltılacağını, ancak Rusya'nın Suriye'de iki askeri üs, bir ateşkes gözlem merkezi ve "gelişen durumu desteklemek için gerekli bazı yapıları" muhafaza edeceğini belirtti.

Türkiye'nin de "güvenli saha" ve "tampon bölge" taleplerinin hala geçerli olduğu noktada, Rusya'nın bölgeden çekilmesi, tampon bölge oluşturulması iddialarını kuvvetlendirdi.

Rusya yıl sonuna kadar Suriye'den büyük ölçüde çekiliyor

Fırat Kalkanı ile temizlenen bölgelerde oluşturuan güvenli sahaların devam ettirilerek sınır boyunda "silahsızlandırılmış" bölgelerin oluşturulma ihtimali yeniden gündemde.

SOÇİ ZİRVESİ VE SURİYE'NİN GELECEĞİ

Rusya Devlet Başkanı Putin, Beşar Esad'la Pazartesi günü Sochi'de yaptığı görüşmede Suriye'de askeri operasyon aşamasından, siyasi bir çözüm arayışına geçme konusunu görüşmüştü.

Çarşamba günü de Soçi'de yapılan bir zirve toplantısında Putin, bir Suriye barış konferansı düzenlenmesi konusunda Türkiye ve İran'ın desteğini almış, bu noktada oluşturulacak çözüm doğrultusunda silahsızlandırılmış güvenlik bölgeleri  fikri ortaya yeniden çıkmıştı.

Rusya yıl sonuna kadar Suriye'den büyük ölçüde çekiliyor

Putin bir süre önce Rusya'nın Suriye'deki hedeflerine ulaştığını söyleyerek askeri gücünün "büyük bölümünün" geri çekilmesini emretmişti.

Ancak Suriye'de mücadele eden ABD önderliğindeki koalisyon, bu açıklamadan sonra da, ülkede bulunan Rus savaş gücünün büyük ölçüde değişmeden kaldığını söylüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.