Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Ruslardan Putin'e şok: Sorumlusu sensin
Ekonomik krizle boğuşan Rus halkına göre ülkenin en büyük sorunlarından biri olan yolsuzlukta Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de önemli payı bulunuyor.

YÜZDE 66'NIN GÖRÜŞÜ: PUTİN YOLSUZLUĞUN SORUMLUSU

Rus kamuoyu araştırma şirketi Levada Center’ın yaptığı araştırmaya göre, Rus halkının yüzde 66’sı ülkedeki yolsuzluğun en büyük sorumlularından biri olarak Başkan Putin’i gösterirken, yüzde 51’i de tüm devlet organlarının büyük ölçüde yolsuzluğun içinde olduğunu düşünüyor.

YÜZDE 44: PUTİN BAŞARISIZ

Araştırmaya katılanların yüzde 44’ü, Putin’in yolsuzluklarla mücadele etmeye çalıştığını ancak bu konuda başarısız olduğunu ve Rusya’da yolsuzluk konusunun “kökü kazınamaz bir gerçeğe” dönüştüğünü belirtti.

PUTİN YOLSUZLUĞUN BİZZAT İÇİNDE

Ankete katılanların yüzde 19’u Putin’in bizzat yolsuzluğun içinde olduğunu belirtirken yüzde 41’i ülkedeki tüm politikacıların çoğunun yolsuzluğa bulaştığını ifade etti.

PANAMA BELGELERİ

Rusya’da yolsuzluk konusu son olarak, dünyanın en büyük 4. off-shore hukuk danışmanlık şirketi olarak bilinen Panama merkezli Mossack Fonseca’dan sızdırılan uluslararası vergi kaçakçılığına ilişkin “Panama belgeleri” ile gündeme gelmişti.

Sızdırılan belgelerde Putin’in yakın arkadaşı müzisyen Sergei Roldugin’in ve bankacı Yuri Kovalchuk’un da adlarının yer aldığı, yaklaşık 2 milyar dolarlık off-shore para akışının Putin’in yakın çevresine kadar uzandığı iddia edilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.