Öne Çıkanlar esed chp komplohaber musul ahmet hakan

Rusya Başbakanından flaş itiraflar...
Reuters haberine göre, Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Çarşamba günü Moskova'da bir ekonomi forumunda yaptığı konuşmada, Rusya'nın ekonomide en kötü senaryoya hazırlıklı olması gerektiğini ancak şimdilik durumun idare edilebilir olduğunu söyledi.

Medvedev, yüksek faiz oranının ekonomik büyümeyi engelleyen en önemli problemlerden biri olduğunu söyledi. Medvedev, petrol fiyatlarında düşüş sürerse, bütçenin revize edilmesi gerekeceğini belirtti.

"Rusya bu kadar çok ekonomik sorunla karşılaşmamıştı"

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Rusya’nın aynı anda bu kadar çok ekonomik sorunla daha önce karşılaşmadığını belirtti.

Rus haber ajansı Ria Novosti’de yer alan habere göre, geçtiğimiz yılın ekonomik açıdan Rusya için son 10 yılın en zor yıllarından biri olduğunu belirten Medvedev, “Ekonomimiz, petrol fiyatlarındaki hızlı düşüş, ülkemize uygulanan yaptırımlar ve küresel ekonomik yapının değişmesi gibi bir çok unsurla aynı anda daha önce mücadele etmek zorunda kalmamıştı” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Rusya’nın ucuz petrolle mücadele etmeyi öğrendiğini de savunan Medvedev, ülkedeki durumun 1998 krizinden farklı olduğunu belirtti.

Medvedev, Rus ekonomisinin 1998 yılındaki kadar hidrokarbon ihracatına dayanmadığını belirterek, “Rus ekonomisindeki durum gösteriyor ki, artık ülkemizdeki pazar mekanizmaları daha istikrarlı. Batılı ortaklarımız politik nedenlerle bize yaptırım uygulamasına rağmen ekonomimiz ayakta” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
köksal gidaly 8 yıl önce

Türkiyesiz rusyanın acı hali beterin beterini görecek siniz inşaaĺlah

Avatar
Vatandaş 8 yıl önce

Rusya haberlerinden gına geldi artik yetmezmi ya