Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Rusya BM İnsan Hakları Konseyi'ne seçilemedi
BM Genel Kurulunda İnsan Hakları Konseyi'ne 14 yeni üye belirlenmesi için yapılan oylamada, Rusya konseye tekrar giremedi.

İnsan hakları konularının görüşüldüğü temel BM organı olan ve 47 üyesi bulunan konseyin 14 yeni üyesi belirlendi.

Halep'teki hava saldırıları nedeniyle eleştirilen Rusya ise BM Genel Kurulunda yapılan gizli oylamada BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğine tekrar seçilemedi.

RUSYA KOLTUĞUNU HIRVATİSTAN'A KAPTIRDI

Oylamada, Doğu Avrupa grubundan konseydeki iki koltuk için yarışan Macaristan 144 oy alarak konseyin yeni üyesi olurken, Rusya 112 oy ile koltuğunu 114 oy olan Hırvatistan'a kaptırdı.

DARBECİ SİSİ'NİN MISIR'I DA İNSAN HAKLARI KONSEYİ'NE SEÇİLDİ

Konseye seçilen diğer ülkeler ise Brezilya, Çin, Küba, Mısır, Irak, Japonya, Ruanda, Güney Afrika, Tunus, Birleşik Kırallık, ABD ve Suudi Arabistan.

SUUDİ ARABİSTAN'A TEPKİ GÖSTERDİLER

Yemen'deki hava saldırıları nedeniyle eleştirilen Suudi Arabistan'ın konseye yeniden seçilmesi ise insan hakları örgütlerinin tepkisine neden oldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.