Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu ferhat yüksel Ulaş Ansın Akbaş Süha Tarık eyfel kulesi IŞİD; eyfel kulesi yıkıldı

Rusya'dan bir uçak krizi daha!
Almanya Silahlı Kuvvetleri Hava Operasyonları Merkezi Komutanı Korgeneral Joachim Wundrak, Suriye'de terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında keşif uçuşu yapan Alman Hava Kuvvetlerine ait tornado jetlerinin, Rus savaş uçakları tarafından takip edildiğini belirtti. Wundrak, Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, tornado jetlerinin SU-35 S tipi Rus savaş uçakları tarafından takip edildiğini ancak hedef kilitleme olayına ve Suriye hava sahasının dışına çıkmaları yönünde bir zorlamaya maruz kalmadığını ifade etti. Korgeneral Wundrak, Rus jetlerinin Suriye rejimince davet edildiklerini hissettirmeyi istediğini, şu ana kadarki karşılaşmaların profesyonelce gerçekleştiğini vurgulayarak, ''Herhangi bir hadise yaşanmadı'' dedi.

SURİYE RUSYA'DAN YENİ JET VE HELİKOPTERLER ALDI

Alman komutan tornado jetlerinin bugüne kadar 88 keşif uçuşu gerçekleştirdiğini bildirdi. Suriye ve Irak üzerinde DAEŞ ile mücadele kapsamında 100'ün üzerinde savaş uçağının operasyonlara katıldığını da ifade eden Wundrak, uçakların herhangi bir çarpışma yaşamaması için ABD ve Rusya arasında kırmızı telefon hattı kurulduğunu, operasyona çıkacak uçakların nerede görev alacağına ilişkin bilgi verdiklerini söyledi. Wundrak ayrıca, Suriye Hava Kuvvetlerinin tekrar aktif hale geldiğini, Suriye'nin Rusya'dan yeni jet ve helikopterler temin ettiğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.