Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Rusya'dan denizden taciz!

Rus bombardıman uçaklarının geçen ay Manş Denizi'nde  radara yakalanmasının ardından, bir Rus denizaltısının geçtiğimiz ocak ayı  sonunda  Fransız kara suları açıklarında görüldüğü ortaya çıktı. Le Nouvel Observateur dergisinin haberine göre nükleer başlık taşıyan  bir denizaltı, ocak ayında uluslararası sularda ancak Fransız kara sularına çok  yakın bir bölgede tespit edildi.

'GÜÇ GÖSTERGESİ'

Son iki ay içinde iki kez aynı tür manzara ile karşılaşıldığını  belirtilen haberde, "Rus lideri Vladimir Putin’in güç gösterisi içinde  olabileceği" yorumu yapıldı.

Haberde, Rus denizaltısının, Biarritz ile La Rochelle liman kentleri  arasında Gascogne Körfezi açıklarında, uluslararası sularda Deniz Kuvvetleri  radarına takıldığı duyuruldu.

Fransız basını önceki gün ise İngiltere ve  Fransa arasındaki Manş Denizi'nde Rusya bombardıman uçaklarının şubat ayında  uçmasının kısa süreli gerginliğe neden olduğunu bildirmişti.  Yerel La  Voix du Nord gazetesinde yer alan, Fransız radyo ve televizyon kanallarının haber  sitelerinin de ayrıntılı ele aldığı bu gelişme ise 17 Şubat’ta yaşanmıştı.   

Rusya’nın iki adet ‘’TU100’’ tipi bombardıman uçağı, Fransa’nın  Pas-de-Calais bölgesindeki Touquet kasabasına 60 kilometre uzaklıkta Manş Denizi  üstünde radara yakalanmıştı.   Bunun üzerine, İngiliz Hava Kuvvetleri’ne  bağlı iki adet savaş uçağı ile Fransız Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir adet Rafale  ve bir adet Mirage 2000-5 tipi savaş uçağı üslerinden kalkarak, Rus bombardıman  uçaklarını Manş Denizi'nden uzaklaştırmıştı. Fransız ve İngiliz uçaklarının  müdahalesi üzerine Rus bombardıman uçakları, Fransız hava sahasına girmeden geri  dönmek zorunda kalmıştı.   Fransa Savunma Bakanlığı’nın da 20 Şubat’ta bu  olayı resmi internet sitesinden fazla büyütmeden duyurduğu ortaya çıkmıştı.     La Voix du Nord gazetesi, Rus uçaklarının bu hareketi konusunda bir  uluslararası ilişkiler uzmanının görüşlerine yer vererek, ‘’Rusya’nın, NATO’nun  yanıt verme kapasitesini test etmek isteyebileceği’’ yorumunu paylaşmıştı.    Rus uçaklarının her birinin 25 nükleer füze taşıma kapasitesine sahip  olduğu belirtilen haberde, ‘’Bu gelişmenin soğuk savaş anılarını adeta yeniden  uyandırdığı’’ değerlendirmesinde bulunulmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.