Öne Çıkanlar son dakika rusya haber terör terör örgütü

Rusya'dan Halep'te sivillere vakum bombalı saldırı
Rus Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının, Suriye'nin Halep kentinde sivil yerleşim bölgelerine vakum bombasıyla düzenlediği saldırılarda 15 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

Rus ordusuna ait savaş uçakları, Halep merkezde Salihiyn, Kerm Tarrab ve Şeyh Said mahallesi ile kentin kuzeyindeki Anadan ilçesi ve kentin güneyindeki Han Tuman beldesine ''vakum bombasıyla'' saldırdı. Vurulan sivillerin bir ekmek fırının önünde ekmek almak için sıra bekledikleri sırada Rus uçakları tarafından bombalandıkları iddia edildi.

Rusların hava saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 20 kişinin de yaralandığını kaydeden yetkililer, saldırıda büyük çaplı hasar meydana geldiğini belirtti.


Gün boyu yoğun bombardıman

Bu arada Halep'in güneyindeki aktivistlerden Hüseyin Abdulfettah, Rus uçaklarının sabahtan bu yana Halep'in güneyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri yoğun bir şekilde bombaladığını söyledi.

Rusların hava saldırılarına rağmen muhalif birliklerin kentin güneyinde rejim güçleri karşısında ilerlediğini ifade eden Abdulftetah, ''Rus uçakları, Halep'in güneyinde Esed güçlerine destek verirken, kentin kuzeyinde de PYD ile terör örgütü IŞİD'e destek veriyor" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu. Ancak Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib veHalep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla, sivilleri hedef alıyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.