Öne Çıkanlar MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C Sözleşmeli Bordo Bereli

Rusya'dan tepki: Bu çok yıkıcı oldu
Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Rusya'ya uygulanan yaptırımları 1 yıl daha uzatma kararının, iki ülke arasındaki ilişkilere yıkıcı etki yaptığını açıkladı.

Bakanlığın Basın ve Enformasyon Dairesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin uyguladığı yaptırımları uzatma kararının iki ülke arasındaki ilişkilere yıkıcı etki yaptığı vurgulanarak, Moskova yönetiminin karara karşı cevap hakkını saklı tuttuğu belirtildi.

Açıklamada, "ABD'nin, Ukrayna'da yapılan darbenin ve şimdi de Kiev'deki müşterilerinin yönetiminin vahim sonuçlarının sorumluluğundan kaçmak için iki yıldır Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımla oynamaya devam etmesi üzücüdür. Bu kararların, Minsk anlaşmalarının uygulanmasındaki Kiev'in isteksizliği yüzünden yerinde sayan Ukrayna krizinin çözümüne bir katkısı olmasa da Rusya-ABD ilişkilerine yıkıcı etki yaptığı anlaşılıyor. Ayrıca, ülkelerimiz arasındaki diyalog atmosferi, bölgesel ve küresel güvenlik konularını da etkiliyor. ABD, ikili ilişkilerimizin çerçevesini gevşeterek, kendilerinin bize müracaat ederek yardım istedikleri uluslararası sorunların çözümünde işbirliği olanaklarını zayıflattığını dikkate almalıdır. Washington, yaptırım politikasının verimsiz olduğunu ve Rusya ile çatışma yönteminin tehlikeli olduğunu anlamalıdır. Rusya, ülke çıkarları gözetilerek, karara karşı verilecek cevap hakkını saklı tutuyor" ifadeleri kullanıldı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Ukrayna'ya askeri müdahalesinden dolayı 6 Mart 2014'te Rusya'ya uygulamaya koyduğu yaptırımları 1 yıl daha uzattığı belirtilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa 8 yıl önce

nataşaları gönder sağa sola onlar sana dolar kazan sın