Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Rusya'dan uçak kriziyle ilgili flaş iddia!

 

Rusya Komünist Partisi Başkanı Gennadi Zyuganov, Türkiye-Rusya arasında patlak veren uçak krizinin arkasında Washington'un olduğunu iddia etti.


Zyuganov'un iddiasına göre; ABD, askeri ihtilaf çıkarmakla 18 trilyon dolarlık dev borcunu silmeye çalışıyor. Zyuganov, Ankara'ya yönelik sert ve aceleci adımların atılmaması gerektiği tezini savunuyor.

Siyasi Haberler Federal Ajansı'na konuşan Zyuganov, kötüleşen Türk-Rus ilişkilerine de değindi. Rusya Komünist Partisi Başkanı, "Amerikanlar, askeri ihtilaflarla ayakta kalmaya çalışıyor. Kendi dev 18 trilyon dolarlık dev borcunu silmek için onlara böyle bir askeri ihtilaf, kavga lazım. Daha önceki 2 dünya savaşında da böyle yaptılar. İşte Türkiye'de Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili olay da bunun dolaylı olarak kanıtı. NATO böylece ülkemize karşı ağır bir askeri provokasyon yaptı." şeklinde konuştu.

ABD'yi Rusya'ya karşı attığı adımlardan dolayı eleştiren Zyuganov, "Bence bu olayın (uçağın düşürülmesi) arkasında öncelikle ABD var. ABD, her zaman böyle benzer provokasyonlar organize etti." iddiasında bulundu.

TÜRKİYE İLE ADIMLARIMIZA DİKKATLİ OLALIM, ANKARA, HİTLER'LE İTTİFAK BİLE KURMADI

Türkiye'ye yönelik sert adımların atılmaması gerektiğine işaret eden Zyuganov, "Aceleci ve sıcak eylemlerden kaçınmak lazım. Unutmayalım ki Türkiye bir zamanlar ilk Sovyet Cumhuriyeti'ni tanıyan ilk devletlerden biri idi. İkinci Dünya Savaşı yıllarında Ankara, Nazi lideri Adolf Hitler'le ittifak bile kurmadı." diyerek, ikili ekonomi ilişkilerinin önemine de değindi.

Cihan




Anahtar Kelimeler:
AbdRusyaUçak Krizi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.