Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Rusya, Lazkiye'ye S-400 füzeleri yerleştiriyor!

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye'de Rus savaş uçağının düşürülmesi ardından Lazkiye'deki Hmeymim hava üssüne S-400 hava savunma sistemi yerleştirme kararı aldıklarını söyledi.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi General Sergey Rudiskoy da dünkü açıklamasında, Suriye'de 'hava savunmasını güçlendirmek için önlemler alınacağını' söylemişti.



KRUVAZÖR GÖNDERME KARARI DA ALMIŞLARDI

Rusya, S-300 benzeri hava savunma sistemine sahip Fort ile donatılan 'Moskova' isimli kruvazörü Türkiye'ye 60 kilometre mesafedeki Lazkiye açıklarına gönderdi.

Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının Türk F16'ları tarafından vurulmasının ardından Rusya, S-300 benzeri hava savunma sistemine sahip Fort ile donatılan 'Moskova' isimli kruvazörü Türkiye'ye 60 kilometre mesafedeki Suriye'nin Akdeniz'deki liman kenti Lazkiye açıklarına gönderdi. Rusya potansiyel tehdit oluşturan tüm hedeflerin yok edileceğini açıklamıştı.



AVCI UÇAKLARI DA EŞLİK EDECEK

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Sergei Rudskoi, 50'den fazla uçak ve yüzlerce askeri personelin bulunduğu Lazkiye'deki Hmeymim Hava Üssü'nün güvenliğinin sağlanması için 'Moskova' isimli kruvazörün Lazkiye açıklarında gönderildiğini açıkladı. Moskova kruvazöründe S-300 hava savunma sistemine benzer Fort hava savunma sisteminin bulunduğu kaydedildi. Bombardıman uçaklarına artık avcı uçaklarının da eşlik edeceği bildirilen açıklamada potansiyel tehdit oluşturan tüm hedeflerin yok edileceği bildirildi. Açıklamada ayrıca Türkiye ile tüm askeri ilişkilerin askıya alındığı duyuruldu.



S-400 FÜZE SİSTEMİ NEDİR? NASIL ÇALIŞIR?

S-400 Triumf orta menzilli hava savunma sistemi S-300'den geliştirilmiş yeni nesil Rus yapımı bir kısa-orta-uzun menzilli hava savunma füze sistemidir. Ayrıca S-400'de kullanılan radarlar hafif radar izine sahip olan ve hayalet uçak tabir edilen hedefleri takip edebilme yeteneğine sahiptir.

S-400 sistemine şu ana kadar pek çok devlet ilgi göstermiş olmasına rağmen yabancı bir ülkeye satış gerçekleşmemiştir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.