Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Rusya o bölgelerden geri çekiliyor

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Soçi'de Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gerasimov ve İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Bakıri ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Rusya parlamentosu güvenlik ve savunma komisyonu başkanı Franz Klintsevich, 2017 sonundan itibaren Rusya'ya bağlı askeri polis gücünün Suriye'den çekileceğini duyurdu.

6 GÜVENLİK NOKTASI BULUNUYOR

Rusya'nın ise Suriye'de 6 güvenlik noktası bulunuyor.

Rusya bu karara uyarsa Afrin'de bulunan 6 noktadan çekilmiş olacak, Türkiye'nin olası Afrin operasyonu öncesi bu hamle olumlu karşılandı.

ESED, PUTİN GÖRÜŞMESİ

Bugün Rusya Devlet Başkanı Putin, Esed ile Soçi'de bir araya geldi.

Görüşmede Putin'in, artık askeri operasyonlarda önemli bir aşamaya gelindiğini bundan sonra yapılacak en önemli şeyin siyasi sorunlar üzerinde ilerlemek olduğunu söylediği belirtmesi Soçi'de yapılacak toplantı öncesinde büyük bir gelişme olarak kabul edilirken, Rusya'nın polis gücünün bölgeden çıkacağı iddialarını güçlendiriyor. 

Kaynak: www.yeniakit.com.tr 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.