Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

Rusya: Türkiye'nin teklifini incelemeye hazırız

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, Türkiye'nin Suriye'de ateşkesle ilgili işbirliği tekliflerini incelemeye hazır olduklarını belirtti.

Meşkov bu açıklamayı, 'Rusya samimi bir şekilde ateşkes ve insani yardımlar için bizimle işbirliği yapmak isterse biz buna hazırız' diyen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na yanıt olarak yaptı.

Cavuşoğlu'nun bu sözlerine yanıt veren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, 'Rusya ve Türkiye'nin Suriye krizinin nasıl çözüleceği konusunda belirli görüş ayrılıkları olduğu bir sır değil. Bu nedenle Ankara'nın karşılıklı olarak kabul edilebilir olan çözüm arayışları dikkatle incelenmeli' dedi.

'VİZE SERBESTİSİNE DÖNMEK İÇİN ERKEN'

Bu arada Meşkov Türkiye ile vize serbestisine geri dönmek içinse henüz erken olduğunu belirtti. Meşkov'a göre, bunun nedeni Türkiye'deki terör tehdidi ve Rus vatandaşları için tehdit oluşturabilecek terörist yapıların bu ülkede aktif olması. Rusya ve Türkiye'nin güvenlik birimleri ve istihbarat teşkilatları arasındaki işbirliğinin de henüz 'tatmin edici' olmadığını kaydeden Meşkov, bunun da vize serbestisine geri dönülmesini zorlaştırdığını ifade etti.

'TÜRKİYE'DE ALINAN EK GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ TAKİP EDİYORUZ'

Bunların yanı sıra Türkiye'de tatil yapan Rus vatandaşlarının güvenliğinin Rusya için öncelik olduğunu da belirten Meşkov, bu sebeple bu ülkede Rus vatandaşları için alınan ek güvenlik önlemlerini düzenli olarak izle söyledi.

Sputnik Türkiye

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.