Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Rusya’da askeri uçak düştü!
Rusya'nınKaradeniz kıyısında bulunan Soçi kentinden Suriye'nin Lazkiye şehrine giden bir askeri uçak kalkıştan 20 dakika sonra radardan kayboldu. Uçağın Karadeniz'e düştüğü açıklandı.

TU-154 tipi uçağın Rusya havasahasındayken radardan kaybolduğu ve içerisinde sekizi mürettebat, 83 yolcu toplamda 91 kişinin olduğu belirtildi. 

Uçağın Rusya Savunma Bakanlığı'na ait olduğu ifade edildi. Rus basınına göre uçakta gazeteciler, askeri yetkililer ve Kızıl Ordu Korosu'ndan müzisyenler vardı.

2010 yılında Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczyński, Katyn Katliamı'nın 70. yıldönümü için Varşova'dan Rusya'nın Smolensk şehrine gidirken kendisini ve eşini taşıyan Tu-154 tipi uçağın düşmesi nedeniyle hayatını kaybetmişti. 

SPUTNİK: MÜZİSYENLER, GAZETECİLER…

Olaya ilişkin bilgi sahibi bir başka kaynak ise İnterfaks ajansına, uçakla kalkıştan hemen sonra Rus hava sahası üzerinde manevra yaparken, temasın koptuğunu söyledi.

Rus Federal Hava Ulaşım Ajansı’ndan Ria Novosti’ye verilen bilgiye göre, uçakla sivil uçuş gerçekleştirilmiyordu.



LifeNews sitesinin haberinde, uçağın Rusya’nın Suriye’deki üssü Lazkiye’ye doğru gittiği iddia edildi.

Rus Sputnik ajansının haberine göre; uçakta Kızıl Ordu Korosu’na mensup müzisyenler, gazeteciler ve askeri personel bulunuyordu.

Uçağın yerel saatle 05:20’de havalandığı ve kalkıştan 20 dakika sonra radardan kaybolduğu bildirildi.

Krasnodar ve çevre bölgelerde konuşlu arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalara başladığı belirtildi.

DÜNYA RUSYA’YI KONUŞUYOR, ÇÜNKÜ…

Rusya, son günlerde birbirinden acı olaylarla dünya gündemine geldi.

Dünya ve Türkiye önce, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un Ankara’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesiyle sarsıldı.

Ertesi gün ise Rusya Dışişleri Bakanlığı Latin Amerika Ülkeleri Departmanı Başkanı Pyotr Polşikov’un evinde ölü bulunduğu ortaya çıktı.

Rus basınına yansıyan haberlerde, Polşikov’un Karlov ile aynı gün, aynı 19 Aralık’ta hayatını kaybettiği aktarıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.