Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

Selin Sayek Böke New York'ta Türkiye'yi şikayet etti

New York’ta düzenlenen ‘Dünya Kadınlar Konferası’nda Türkiye’deki kadın hakları sorunları konuşuldu. CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke ve gazeteci Amberin Zaman Türkiye'yi şikayet etti.

'Dünya Kadınlar Konferansı'nda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun hakaretlerini duymayan Böke, Türkiye'de AK Parti'den kurtulamadıklarını söyledi ve yardım istedi.

Amberin Zaman ise konuşmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında korumaları tarafından saldırıya uğradığını anlattı.

TÜRKİYE'DE KADIN

Böke, “Türkiye’de bu tehditi hissetmeyen tek bir kadın bulamazsınız. Bunun sizin kim olduğunuzla ilgisi yok, kadın kimliği tek başına bu tehditin oluşmasına yetiyor. Politik dil, aslında siyasi ideolojinin bir yansıması. Ve bugünün son derece ayrıştırıcı, kadın karşıtı dilini belirleyen siyasi ideoloiji de bu hükümetin benimsediği İslami radikal görüşlerdir.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.