Öne Çıkanlar türkiye terör Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA

Sığınmacılara şeytani tuzak!
Yunanistan-Makedonya sınırında bulunan Idomeni kasabası yakınlarındaki kampta kötü koşullarda sınırın açılmasını bekleyen 14 bin sığınmacıdan 2 bin kadarı önceki gün 'insanlık dışı bir oyunun' kurbanı oldu. Kampta kimliği belirsiz kişilerce dağıtılan Arapça yazılmış tek sayfalık broşürde, sınırın bir krokisi yer alıyor ve ''Toplu halde giderseniz sınırı aşabilir, Almanya’ya varabilirsiniz'' yazıyordu.

Broşürde, kampa sığınmacılara destek olmak için hafta sonu giden Almanya eski Çalışma Bakanı Norbert Blum'un imzası da bulunuyordu. 2 bine yakın sığınmacı krokiyi takip ederek ''sınırdaki açığı'' bulmak için yola koyuldu. Eski Çalışma Bakanı Norbert Blum (80), ''Broşür benim değil. Ben de gördüm ama harekete geçemedim'' dedi. 

'KURU NEHİR' 3 CAN ALDI

Broşürde yol üstündeki nehir üzerine ‘kuru’ notu iliştirilmişti. Oysa nehir yağışlarla yükselmişti. Bu nehri aşmaya çalışan bir hamile kadın, onun çocuk yaştaki kız kardeşi ve bir yaşlı adam boğularak yaşamını yitirdi. Geride kalanlar nehirde halat gerip insan zinciri oluşturarak karşıya geçti. Sınırı aşabilen 600 kadar sığınmacının askeri kamyonlarla bilinmeyen bir yere götürüldüğü iddia edildi. Makedonya’nın yakaladığı sığınmacıları kabul etmediğini belirten Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise “İnsanların hayatlarıyla oynayanlara ‘Dur’ demeliyiz. Balkan rotası yeniden açılmalı” dedi. 

Broşürde şunlar yazıyor:

* Önünüzdeki sınır çitleri yüzünden sınırı kapalı zannediyorsunuz. Sadece 5 kilometre ötede çitler bitiyor. Oradan sınırı geçebilirsiniz.

* Binlerce kişilik grup halinde yürürseniz polis sizi durduramaz.

* Yunanistan’da kalanlar muhtemelen Türkiye’ye geri gönderilecek.

* Doğu Avrupa ülkeleri rotasını takip edenlerin şansı hâlâ var. Almanya hâlâ sığınmacı kabul ediyor.

* Broşürleri gizleyin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.