Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Sina Yarımadasına çakılan Rus uçağını düşürüldüğü şüphesi giderek artıyor
Sina yarımadasına düşen uçakla ilgili terör şüphesi giderek artıyor. Uçağın düşmesiyle ilgili başlatılan soruşturmayı yürüten pilot Eymen el Mukaddim uçağın düşürülmüş olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Yapılan incelemelere göre uçağın düşmesinden hemen önce ses duyulduğunu belirtti.

Sina Yarımadasına düşen uçakla ilgili soruşturma sürüyor. Komitenin başkanı Pilot Eymen el-Mukaddim, Mısır'ın başkenti Kahire'de Sivil Havacılık Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, "Uçağın parçaları, 13 kilometrelik geniş çaplı bir alana yayılmış. Şu ana kadar ulaşabildiğimiz parçaların alanı bu. Bu durum uçağın gövdesinin, düşmeden önce parçalandığı ihtimaline işaret ediyor. Enkazdaki ilk belirlemeler, parçalanmanın nedeni hakkında bilgi vermiyor" diyerek uçağın terör saldırısı sonra düşmüş olabilceği ihtimalini dile getirdi.

Kara kutudaki veriler hakkında Mukaddim, "Olayın ilk günü uçağın kayıtlarına ulaşıldı. Veriler başarıyla yüklendi. Verilere göre, uçak evrensel saat ile tam 03.50'de kalktı. Kayıtlar 04.13'de durdu yani kayıt süresi 23 dakika 14 saniye. Uçağın en son yüksekliği 30.888 fit ve o sırada hala yükselme durumundaydı" ifadelerini kullandı.

SON SANİYEDE BİR SES DUYULDU'

Mukaddim, "Uçağın en son kaydedilen hızı 281 knot. Pilot, gözetleme kulesi ile son ana kadar iletişimdeydi. Kayıtların ilk dinlenmesi yapıldı. Ekip, hala VCR kayıtları yazıya dökme aşamasında. Araştırma ekibi kayıtların son saniyesinde bir ses duydu. Komite, büyük bir ihtimamla, uçağın düşmesine neden olan tüm muhtemel senaryoları değerlendiriyor. Şu ana kadar bir sonuca ulaşılmadı" dedi.

Kara kutuyla ilgili incelemeyi yürüten ekipte Mısırlı uzmanın yanı sıra Rus uzmanlar ile Airbus-A 321 tipi uçağı yapan şirketin temsilcileri olan Fransız ve Alman uzmanlar ve uçağın kayıtlı olduğu İrlanda'dan bir uzman bulunuyor.

Mısır'da Şarm eş-Şeyh-St. Petersburg seferini gerçekleştiren Airbus-A 321 tipi uçak geçen cumartesi günü havalandıktan kısa süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Sina Yarımadası'nda düşmüştü. ABD ve İngiltere uçağın düşürüldüğü senaryoları dillendirirken Rusya daha temkinli yaklaşıyordu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.