Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya dışişleri türk halkı bel ve sırt ağrıları nasıl geçer fenerbahçe konyaspor

Sırbistan Devlet Başkanı Nikoliç'ten Türkiye'ye akılalmaz suçlama
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Sırbistan Devlet Başkanı Tomislav Nikoliç ile dünkü görüşmesinin ardından ajanslara çok ilginç bir haber düştü. Sırp lider, Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürerek, NATO'daki müttefikleriyle Rusya arasında savaş çıkarmayı denediğini ileri sürdü. 


RIA Novosti haber ajansına konuşan Nikoliç,“Amaç, iki büyük gücü geniş bir askeri çatışmanın içine sürüklemekti” dedi. 


Sırp lider, Suriye'de yaşanan iç savaşı da bir “fikir çatışması” olarak niteleyerek, “Bu ne Irak'ta ne de Libya'da olmuştu. Bu nedenle Suriye'de bir ilk yaşanıyor” diye konuştu.


Nikoliç, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in “Avrupa'nın egemenliğinin bir bölümünü NATO ve ABD'ye devrettiği” yönündeki açıklamasıyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi:


“Putin'in uluslararası konularda fikirlerini paylaşması daha kolay. Zira o büyük bir ülkeyi temsil ediyor. Biz ise küçük bir ülkeyi temsil ediyoruz ve böyle muhakemelere hakkımız yok. Süper güçlerin birbiriyle çatışması, en çok küçük devletlere zarar verir. Bunu anlatan iyi bir benzetme var: Filler kavga ettiğinde olan çimlere olur.”


Davutoğlu ile görüşmesinin ardından Sırp Devlet Başkanı Nikoliç'in ofisinden yapılan açıklamada, "Türk Başbakan, Türk tarafının Moskova ile ilişkilerin normalleşmesi yönündeki arzusunu iletti" ifadesi yer aldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.