Öne Çıkanlar MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C Sözleşmeli Bordo Bereli

Soçi sonuç bildirgesi açıklandı!

Soçi Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde, Suriye'nin egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı vurgusu yapıldı.

Bildirgede, "Suriye halkı kendi geleceğine seçimle karar vermeli" denildi. Suriye'nin sınır güvenliğine vurgu yapıldı. Suriye'nin tehditlere karşı korunmasının altı çizildi.

Zirve sorunlu başlamıştı

Soçi Kongresi’ne katılmak üzere giden Suriyeli muhalefet heyetinin Kongre vesilesiyle havaalanına ve kongre merkezine yerleştirilen rejim bayraklı resim ve logolara tepki göstererek, ülkeye giriş yapmak istemediğini belirtmişti.

Bu sebepten ötürü Kongre’ye katılmama kararı alan muhalefet, Kongre’de kendisini temsil etme yetkisini Türk heyetine vermişti.

Suriyeli muhalifler sebebini açıkladı

Rusya'nın Soçi kentindeki muhalefet heyetinin başkanı Ahmed Tuma, zirveye katılmamalarının nedeni olarak Rusya'nın sivillere yönelik bombardımanın durmaması ve rejim bayraklarının afişlerden sökülmemesi olduğunu belirtti.

Ahmed Tuma, hem geçici hükümetin eski başkanı hem de askeri muhalefeti de Astana'da temsil ediyor...Tuma, Rusya'nın sözlerini tutmaması gerekçesiyle kongreye katılmama kararı aldıklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.