Öne Çıkanlar esed chp komplohaber musul ahmet hakan

Şok iddia! 'Maliki PKK'ya silah verdi!'

Rûdaw’a konuşan Irak Parlamentosu üyesi Şahawan Abdullah, geçtiğimiz günlerde başkent Bağdat’a gelen bir PKK heyetinin, Merkezi Irak Hükümeti’nin yetkilileri ile Şii milis teşkilatı Heşdi Şabi’nin üst düzey yetkilileriye gizli toplantılar yaptığını belirtti.

Buluşmaları “Başika bölgesine gönderilen Türk askerlerine karşı bir tepki” olarak değerlendiren Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) milletvekili Şahawan Abdullah, “Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi ile Türkiye’ye karşı PKK’yi silahlandırdığını” iddia etti.

Aynı zamanda Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu üyesi olan Abdullah, Bağdat’ın,Kürdistan’ın Duhok ilini de içine alan Behdinan bölgesinde yetkisi olmadığını dile getirdi.

KDP milletvekili, Bağdat’ın PKK ile Şii Heşdi Şabi milislerini silhalandırarak, Şengal başta olmak üzere bölgede hakimiyet kurmak istediğini söyledi.

Bağdat’ın iki yıldır DAEŞ’e karşı savaşan Peşmerge Güçleri’ne yardım etmediğini hatırlatan Şahawan Abdullah, “Maliki 2014’te, DAEŞ’le savaştan önce kaçak yollarla Kandil’e çok sayıda silah gönderdi” dedi.

Şahawan Abdullha, Bağdat’ın uluslararas toplum tarafından “terörist” olarak kabul edilen bir grupla doğrudan görüşmek istemediği için temasların gizli tutulduğunu ifade etti.

BAĞDAT'IN PKK'YA BAKIŞI DEĞİŞTİ

Irak Parlamentosu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) milletvekli Abdülbari Zebari, “gizli görüşme” iddialarını yalanladı.

PKK’nin Bağdat’ta varlık gösterdiğin söyleyen Abdülbari Zebari, “Başbakan Haydar Abadi açık bir şekilde IŞİD’e karşı savaşta verdikleri mücadeleden dolayı PKK’ye teşşekür etti” dedi.

Zebari, “KYB, PKK ile Merkezi Irak Hükümeti’nin yakınlaşması için çalışmış olabilir ve görüşmeler ayarlamış olabilir. Bunda bir sakınca görmüyoruz” diye konuştu. Abdülbari Zebari, Bağdat’ın terör örgütü PKK’ye silah yardımında bulunmasının ise Kürtler’in lehine olduğunu söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.