Öne Çıkanlar türkiye terör Isaac Liev Schreiber Ertuğrul Taşkıran MI6

Sokaklarda Fransa Açık!
Sezonun ikinci Grand Slam tenis turnuvası Fransa Açık (Roland Garros) devam ederken Fransa sokaklarında ise mesai saatlerini artıran ve ücretleri azaltan çalışma reformu tasarısı protestoları tam gaz sürüyor.
Mesai saatlerini artıran ve ücretleri azaltan çalışma reformu tasarısına, Fransa'da sendikaların protestoları devam ediyor. 8 Haziran'da Senato'da görüşülecek tasarı öncesi ulaştırma, enerji ve havacılık gibi kritik sektörler de dahil birçok sendika grevde. Sokaklar da öfkeli kalabalıkla dolu.
Fransa'nın batısındaki Nantes kentinde halk bugün de hükümete tepki için sokaktaydı. Maskeli eylemciler caddelerde banka şubelerinin ve dükkanların camlarını kırdı, Genel Çalışma Konfederasyonu (CGT) üyeleri de buldukları her boş duvara hükümeti çalışma kanunu öldürmek suçlayan afişler astı.

HÜKÜMET - CGT ANLAŞMAZLIĞI
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, tasarıyı makul bulduğunu söyleyerek sendikaların tepkisini çekti. CGT'nin reforma tepkisinin nedeni, bu tasarıyla şirketlere çalışanları üzerinde daha fazla güç sağlanacak olması. CGT'ye göre işverenler bu sayede çalışanların emeğini sömürebilecek. Hollande hükümeti ise yüzde 10'lara varan işsizlikle mücadele edebilmek için yasanın mutlaka çıkması gerektiğini düşünüyor.

PROTESTO GÖSTERİLERİ DEVAM EDİYOR
Hükümet, öğretmenlerin greve katılmaması için hafta başında maaşlarına zam ve araştırma kaynağı taahhütü verdi. Gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri öncesi öğretmenlere yapılan bu jest, Sosyalistlere yakın bu sektörün desteğini korumada hükümete yardımcı olacak.

EURO 2016 ENDİŞESİ
Fransa'nın öncelikli endişelerinden biri de Euro 2016 şampiyonasına ev sahipliği yapacak olması. Yaklaşık 2,5 milyon turistin gelmesi beklenen turnuvanın akıbetinin bu şartlar altında nasıl olacağı endişe konusu.

REFORM SENATOYA GELİYOR
Tartışmalara neden olan yasa tasarısının onaylanması halinde, günlük azami 10 saatlik çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılabilecek.
Sendikalar ve işçi örgütleri, hükümetin tasarıyı geri çekmesini, aksi halde geri adım atmayacaklarını söylüyor. Tasarı 8 Haziran'da Senato'ya gelecek. Sendikalar, bu süreye kadar hükümete baskı yapmayı planlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.