Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir California diyarbakır haber botu

Sosyalist lider istifa etti!
İspanya'nın demokrasi tarihindeki en büyük iki siyasi partiden biri olan, 137 yıllık geçmişi bulunan Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) lideri Pedro Sanchez istifa etti.

Bask ve Galisya özerk yönetimlerinde 25 Eylül'de yapılan yerel parlamento seçimlerinde PSOE'nin "tarihi hezimet" olarak nitelenen sonuç almasının ardından Sanchez'in istifasını isteyen parti içindeki muhalif gruplar, bugün sonuca ulaştı. Sanchez, istifa ettiğini açıkladı.

PARTİYİ DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRÜN

Sanchez, "Parti üyesi olun ve ya olmayın PSOE'nin sempatizanı olmaktan bugün hiç olmadığı kadar onur duymalısınız. Ve partinizi desteklemeyi sürdürmelisiniz." ifadesini kullandı.

TARİHİ ÇÖKÜŞ

İspanyol basınında yer alan yorumlarda seçim sonuçları ve istifa "tarihi çöküş ve bölünme" yorumları yaptı.

YÜZDE 22: TARİHİ HEZİMET

20 Aralık 2015 ve 26 Haziran 2016'da yapılan genel seçimlerde ikinci büyük siyasi parti olmayı sürdüren PSOE, buna rağmen oy oranının yüzde 22'ye kadar düşmesinden tarihindeki en kötü sonuçları almıştı. Sanchez 20 Aralık seçiminden sonra PSOE'nin liderliğinde Podemos ve Ciudadanos partilerinin katılımıyla bir hükümet kurmayı denese de, Podemos ile anlaşamamasından dolayı Meclisteki güven oylaması başarısızlıkla sonuçlanmıştı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.