Öne Çıkanlar türkiye terörist ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

Suriye Cumhurbaşkanı Esad'dan ABD'yi kızdıracak sözler!
Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Amerika'yı kızdıracak açıklamalarda bulundu. Suriye Cumhurbaşkanı Esad, Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin iki ay içerisinde Suriye'de terörle mücadelede ABD'nin 1 yılda yaptıklarından daha fazla başarıya ulaştığını bildirdi.

Rus haber ajansı Ria Novosti Esad'ın açıklamalarını şu şekilde aktardı:

"Rus Silahlı Kuvvetleri Suriye'deki operasyonlara katılmadan önce ABD bir yıldan fazla süredir teröristlere karşı mücadele verdi. Bunun sonucunda teröristler daha fazla toprak ele geçirdiler. Rusya'nın katılımıyla terör örgütleri geri çekilmeye ve Suriye'den Türkiye'ye ve Avrupa ülkeleri de olmak üzere diğer ülkelere kaçmaya başladılar. "

Esad yaptığı açıklamalarda, Suriye ordusunun IŞİD'e tüm cephelerden saldırmaya başladığının altını çizdi. 

Beşar Esad Kimdir?

Suriye Cumhuriyeti devlet başkanı Beşer Esed Baas Partisi'nin genel başkanı ve bir önceki başkan Hafız Esad'ın oğludur. Hafız Esad ölünce, boşalan başkanlık koltuğuna çok kısa bir süre vekaleten Abdülhalim Haddam oturdu.Şam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1988 yılında mezun olan Beşşar Esad, “göz hastalıkları” alanında çalışmalarını sürdürmüş; bu alanda eğitimine devam etmek için 1992 yılında İngiltere’ye gitti.

1994 yılında kardeşinin bir trafik kazası sonrası ölmesi sonrası Suriye’ye geri dönen Beşşar Esad, babası Hafız Esad’ın halefi olması için eğitildi. Suriye ordusuna giren Beşşar Esad; babasının ölümüyle birlikte yerine geçen geçici Cumhurbaşkanı Abdulhalim Haddam tarafından 11 Haziran 2006’da silahlı kuvvetlerin başına geçirildi.Suriye-Lübnan ilişkilerinin gerginleştiği 1995 yılında Lübnan dosyasını ele alan Beşşar Esad’ın, 1998 yılında Emil Lahud’un Lübnan Cumhurbaşkanı olması konusunda gayret gösterdiği söylenmektedir.Babasının ölümünden sonra parlamentonun toplanarak cumhurbaşkanlığı için gerekli olan 40 yaş sınırını, 34 yaş sınırıyla değiştirmesi üzerine Beşşar Esad, Suriye Cumhurbaşkanı olmuştur.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.