Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Suriye'de insanlık dışı görüntü! Alevi Suriyeliler kafeslere konularak canlı kalkan yapıldı! Ceyşul İslam ordusu kimdir?

Suriye’den gün geçmiyor ki insanlık dışı bir görüntü yaşanmasın. Bu kez de kendilerine “Ceyş’ül İslam” adını veren örgüt sivilleri demir kafeslere koyarak kendilerine canlı kalkan yaptı. Kamyonların arkasında taşınan sivil Alevi Suriyeliler hava operasyonlarından kaçabilmek için kullanıldı. İşte o vahşetin detayları...

 Bu kez IŞİD değil  daha ılımlı olduğu belirtilen başka bir örgüt Ceyş’ül İslam yani İslam Ordusu Suriye’de korkunç bir görüntü sergiledi. Örgüt, 5’er kişiden oluşan kadın ve erkek grupları demir kafeslere koyarak kendilerine canlı kalkan yaptı. Kamyonların arkasında taşınan sivil Alevi Suriyeliler ve Suriyeli askerler bölgedeki hava operasyonlarından kaçabilmek için kullanıldı.

Londra merkezli İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamada, Suriye’nin başkenti Şam’ın kuzeydoğusundaki Doğu Guta’da yaşanan olayda kafeslerin içindeklerin Suriyeli askerler ve aileleri oldukları belirtildi. Cadde ve sokaklarda canlı kakan yapılan kadın ve erkek grupların Doğu Guta’ya saldırıları bulunma çağrısı yaptığı görüldü.

İnsanlık dışı görüntünün ilk önce IŞİD’e ait olduğu düşünülse de durum tam tersi. Aslında İslam Ordusu, IŞİD karşıtı bir örgüt. Öyle ki İslam Ordusu, geçtiğimiz Temmuz ayında 18 IŞİD militanını infaz ettiği 20 dakikalık bir video yayınlamıştı. Ancak görüntülerde İslam Ordusu üyelerinin tıpkı IŞİD gibi mezhepçi bir söylem kullandığı da dikkat çekmişti. 

CEYŞUL İSLAM ORDUSU NEDİR? 

Suriye İç Savaşı'nda faaliyet gösteren silahlı muhalif bir gruptur.

Ceyşul İslam grubu, Selefi çizgisiyle ön plana çıkmıştır. Şam bölgesinde çok etkilidir. Pek çok kez El Nusra cephesi gibi radikal gruplarla işbirliğine gitmişlerdir.

Ceyşul İslam lideri, Sünni olmayan kesimlere karşı takındığı sert tutum ile bilinmektedir. Şii, Nusayri ve İranlıları Zerdüşt olarak tanımlamıştır. Ayrıca, İbn Teymiyye'nin bir fetvasına dayanarak, Nusayrileri 'Yahudi ve Hıristiyanlardan daha kafir' olarak nitelendirmiştir.

Temmuz 2012'de aralarında Hasan Türkmani 
ve Asıf Şevket'in de olduğu Suriyeli önemli devlet adamlarının öldüğü Şam saldırısını gerçekleştirmiştir.


11 Aralık 2013'te Adra'da gerçekleştirdiği katliam ile gündeme gelmiştir. Saldırılarda Nusayri, Dürzi, Hristiyan ve İsmaili 
halk öldürülmüştür.

30 Haziran 2015'te IŞİD üyesi 18 kişinin öldürüldüğü bir video yayınlamıştır.

12 Eylül 2015'te Adra Hapishanesine saldırı başlatmış ve iki binayı ele geçirmiştir. İki gün sonra, Suriye rejimine ait 25 mevziyi ele geçirerek, rejimin Şam Humus bağlantısını kesmiştir.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.