Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir California diyarbakır tam tasdik

Suriye: Türkiye Osmanlı'yı yeniden kurmak istiyor

Türkiye'nin ABD ile görüş ayrılığının olduğunu söyleyen Umran Zuabi, "Türkiye'nin amacı, Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden kurma çabasıdır." dedi.

''TÜRKİYE'NİN AMACI, OSMANLI İMPARATORLUĞU'NU YENİDEN KURMAK''

"Türkiye ve ABD'nin bölgedeki hedefleri farklı. ABD, bölgede bulunan ülkeleri küçük emirliklere bölüp onları kontrol etmeye çalışıyor. Amerikan projesinin hayata geçmesi için en iyi araç radikal İslamcılardır. Bu nedenle IŞİD'i yatırım yaptılar. Bu grupların ABD ile yakın ilişkileri var. IŞİD, Amerikan gizli servisleri tarafından Irak'ta kurulan bir grup. IŞİD, şimdi de Amerikan gizli servislerle yakın ilişkileri koruyor." sözleriyle ABD'yi suçlayan Zuabi, "Diğer taraftan Türkiye, Müslüman Kardeşler görüşüne sahip bir ülke. Türkiye ve ABD arasında görüş ayrılığı var. Türkiye'nin amacı, Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden kurma çabasıdır. Bu imparatorluk eskiden bölgelere bölünmüştü: Şam, Musul, Halep, Kudüs, Beyrut ve diğerleri. Şimdi de öyle bir şey istiyorlar. Bu amaçları, Suriye ve Irak'ı imparatorluğun himayesindeki emirliklere veya bölgelere ayırma isteğine yol açıyor. Bu hırsları ABD ile anlaşmazlığa neden oluyor." diyerek Türkiye'ye iftirada bulundu.

Rusya'nın müdahalesinin güç dengesini alt üst ettiğini söyleyen Zuabi, "Birincisi bu gerçek bir operasyondur, ikincisi ise onlar Rusya'yı Arap dünyasından kovmak ve bu bölgeye düşman yapmak istiyor. Tıpkı Libya ve Yemen'de olduğu gibi. Rusya ile ekonomik, siyasi ve askeri işbirliği alanında derin ve tarihe dayanan ilişkilere sahip ülkelerdi bunlar." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.