Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye terörist

Suudi Arabistan'dan Mısır'a ekonomik destek

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud'un, Mısır'daki yatırımların 8 milyar dolara çıkarılması ve ülkenin 5 yıllık petrol ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunulması talimatı verdiği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberinde, Mısır'ın başkenti Kahire'de Başbakan Şerif İsmail ve Suudi Arabistan Savunma Bakanı 2. Veliaht Prens Muhammed bin Selman bin Abdulaziz'in başkanlığında Suudi Arabistan-Mısır Koordinasyon Konseyi'nin ikinci toplantısının gerçekleştirildiği belirtildi.

8 milyar dolar yatırım ve petrol

Haberde, Kral Selman'ın toplantı öncesinde Suudi Arabistan'ın Mısır'daki yatırımlarının 8 milyar dolara çıkarılması, Mısır'ın 5 yıllık petrol ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunulması ve Süveyş Kanalı'ndaki ulaşıma destek olunması talimatı verdiği kaydedildi. Haberde, Suudi Arabistan'ın Mısır'da mevcut yatırım hacmi ile petrol ihtiyacının karşılanması ve kanaldaki ulaşıma nasıl katkıda bulunulacağıyla ilgili ise bilgi verilmedi.

Pek çok projede anlaşma sağlandı

Başbakan İsmail de toplantı sonrasında yaptığı basın toplantısında, Suudi Arabistan'la yürütülen ikinci koordinasyon toplantısının sıcak bir ortamda geçtiğini ve enerji maddelerinin sağlanması da dahil pek çok projede anlaşma sağlandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, dün 2. Veliaht Prens Abdulaziz'i İttihadiyye Sarayı'nda kabul etmişti.

Suudi Arabistan ve Mısır, 11 Kasım'da ortak bir Koordinasyon Konseyi kurulmasını kararlaştırmış ve konseyin ilk toplantısı 2 Aralık'ta Abdulaziz ve İsmail'in katılımıyla Riyad'da gerçekleşmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.